Vitaminok mononukleózisra

A mononukleózis az Epstein Barr vírus által okozott vírusfertőzés. Széllel terjed, és a tünetek közé tartoznak a torokfájás, a láz, a fáradtság, a fogyás és az étvágytalanság. Általában két vagy három hétig tart, de ez az idő múltán is fennmaradhat. A kezelés általában fájdalomcsillapításokat, vírusellenes szereket és egészséges étrendet tartalmaz. A különféle vitaminok enyhítik a mononukleózis tüneteit, és visszaállítják egészségét. Fontos, hogy vegye fel a kapcsolatot orvosával, mielőtt a vitaminokat mononukleózisra szedné.

A B-12 vitamin, más néven kobalamin, vízben oldódó vitamin, amely növeli a vörösvértestek termelését, javítja az idegrendszer működését, erősíti az immunrendszert, javítja a sérült szöveteket, támogatja a gyógyulási folyamatot, növeli az energiaszinteket és csökkenti a kockázatot A véralvadás kialakulásáról szóló beszámolók szerint a B-12-vitamin ajánlott napi dózisa 2.4 mikrogramm, a “Nature’s Pharmacy for Children: Drug-free Alternatives for More than 200 Childhood Ailments” című könyvének szerzői: Lendon Smith, Lynne Paige Walker és Ellen Hodgson Brown Tizenévesek és felnőttek számára. A B-12-vitaminban gazdag ételek közé tartoznak a szivárványos pisztráng, a tej, a joghurt, a marhahús, a felső szarvasmarha, a fehér tonhal, a lazac, a reggeli gabonafélék, a tojás és a pörkölt csirke.

A C-vitamin egy vízben oldódó antioxidáns, amely erősíti az immunrendszert, és megvédi a szervezetet a károsító szabad gyökök ellen, amelyek mononukleózist okozhatnak. Steve Blake, a Vitaminok és ásványi anyagok Demystified című könyv szerzője szerint Blake magyarázza, hogy a C-vitamin hidratálja a Test javítja a sérült szöveteket, felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, és növeli a kollagén termelést. A C-vitamin ajánlott napi adagja 1000 milligramm a tizenévesek és a felnőttek számára. A C vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a szeder, grapefruit, citrom, limes, narancs, ananász, grapefruit, paradicsom, brokkoli, spenót és svájci cseresznye.

A D-vitamin egy zsíros oldékonyságú vitamin, amely szabályozza az immunrendszert, megnyugtatja a torokfájást, csökkenti az étvágyat, javítja a sérült szöveteket, csökkenti a gyulladást, növeli az energia szintjét és sebeket gyógyít Sheila Buff szerint, a “The Complete Idiot’s Guide” című könyv szerzője Vitaminok és ásványi anyagok. “A D-vitamin ajánlott napi adagja 15 mikrogramm teens és felnőttek számára. A D vitaminban gazdag ételek közé tartoznak a megerősített narancslé, marha máj, fogyasztásra kész gabonafélék, tej, tonhal, lazac, erősített joghurt, szardínia, tojás és svájci sajt.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó antioxidáns, amely javítja az immunrendszer működését, és védi a szervezetet a fertőzésektől, vírusoktól, betegségektől és toxinoktól. Harold Sox, Jr., John Wasson és Timothy Walsh szerint a Common Symptom Guide: A Útmutató a közös felnőttek és a gyermekek tüneteinek értékeléséhez. “Sox, Wasson és Walsh beszámol arról, hogy az E-vitamin szintén javítja a sérült szöveteket, megkönnyíti a torokfájást, csökkenti a gyulladást, csökkenti az éhgyomorokat és a gyógyulási folyamatokat. Az E-vitamin ajánlott napi adagja tizenegy milligramm tizenéveseknek és 15 milligramm felnőtteknek. Az E-vitaminban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a búzacsíraolaj, a mogyoróvaj, a kukoricaolaj, a mogyoró, a napraforgóolaj, a brokkoli, a paradicsom, a spenót, a mangó és a kiwi.

B-12 vitamin

C vitamin

D-vitamin

E-vitamin