Vitaminok, amelyeket étkezés közben kell bevenni

Könnyű hangsúlyozni, amikor megpróbálsz megváltoztatni az egész életen át tartó szokásokat és elég fegyelmezővé válni ahhoz, hogy új étrendet kezdjen. Az egyik legfontosabb dolog, hogy szem előtt tartsuk a fontos az etetés a szervezet a megfelelő tápanyagok tartani egészséges és zökkenőmentesen. Mivel megváltoztatod az étkezési szokásaidat, valószínűleg további kiegészítésre lesz szükség, hogy megkapd a szükséges tápanyagokat, hogy elkerüld a vitaminhiányt. Tudva, hogy mely vitaminok fognak segíteni, könnyebbé teheti választásait.

B-vitaminok közé tartozik a B-1, B-2, B-6, B-12, pantoténsav, niacin, biotin és folsav. A B-vitaminok létfontosságú szerepet játszanak a szervezet energiamegenerálódási képességében, és szükség esetén a szervezetbe bocsátják. A B-vitaminok szintén felelősek a vörösvérsejtek kialakulásáért. Ezek a sejtek teszik lehetővé az oxigén mozgását az egész testében. A B vitaminok táplálékforrásai közé tartoznak a leveles zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák, a joghurtok, a tenger gyümölcsei és a tojás.

A C-vitamin fontos vitamin, különösen akkor, amikor a szervezet kezd hangsúlyozni. Ezeket a feszültségeket többféle okból is kiválthatja, mint például az étkezési depriváció, a kalóriacsökkentés és a sóvárgás. Mindezek a dolgok megkönnyítik a testedet, mint a szokásos. A C-vitamin bevonása segít a stressz által okozott károk helyreállításában a szervezetben, miközben az antioxidánsok meggátolják a sejtek egészséges állapotát. A C-vitamin táplálékforrásai közé tartoznak a citrusfélék, a narancslé, a káposzta és a paradicsom.

Az A-vitamin rendkívül fontos a szeme egészségéért. Segít a szemében jobban összpontosítani a sötét helyzetekben, mint például az éjszakai vezetés. Ez a vitamin is segít a szemében, hogy a fényes és a sötét színek nagyobb élettartamot mutatnak. A szem előnyei mellett az A-vitamin segít a bőre egészségesnek tartásában, és ha olyan korban vagy, ahol még mindig növekszik, akkor elősegíti a megfelelő fejlődést. Az A-vitamin megtalálható a dúsított tejben, sötét zöld leveles zöldségekkel, édesburgonyával és sárgarépával.

Az E-vitamin segít fenntartani a szövetek szövetét, például a májat, a bőrt és a szemet. Azt is megakadályozza, hogy a levegőben lévő szennyezés károsíthassa a tüdejét. A B-vitaminokkal együtt dolgozik, hogy vörösvértesteket hozzon létre. Az E-vitamin jó forrásai közé tartoznak a búzacsíra, tojássárgája, szardínia, diófélék és magvak.

B Vitaminok

C vitamin

A-vitamin

E-vitamin