Ült le és nyúlt a méh

Az elalvadt méhben élni lehet bosszantó. Minden edzőterem edzés, jóga póz vagy Pilates rutin, amely lefelé irányuló nyomást gyakorol a medencepajzsára, hirtelen le van zárva. A gyakorlat azonban nem tabu. Ha a durva maggyakorlatokat a gyengébb, több támogatott emberekkel helyettesítjük, akkor annyira aktívak maradsz, mint az előjelzés vagy a műtét előtt. Mindig beszéljétek meg a tervezett edzést az orvosával, mielőtt kipróbálnák.

A méh prolapsus akkor fordul elő, amikor a medencefenék gyengül, és már nem tudja támogatni a méht a megfelelő helyzetben. Ehelyett a méh lecsúszott a hüvelyi csatornába. Enyhe esetekben a méhnyak a hüvely alsó harmadába esik. A legsúlyosabb esetekben maga a méh látható lehet a hüvelyi nyíláson kívül.

Ha tapintatos méhcsapódást tapasztalt, akkor még a legenyébb formában is a legjobb, ha elkerülhető a hasnyálmirigy nyomás. Minden olyan tevékenység, amely lefelé irányuló nyomást gyakorol a medencefenékre, alkalmas arra, hogy tovább gyengítse azokat az alsó hasi izmokat és szalagokat. Ez súlyosbíthatja a prolapsusát.

Tartsd távol minden olyan gyakorlatot, amelyben megkeményedsz, összehúzza vagy lenyomja a hasizmokat. Ez magában foglalja a situps, curls, hasi crunches és a legtöbb láb-felvonók. Még néhány Pilates gyakorlat és a jóga pózok is káros hatással lehet. Michelle Kenway és Dr. Judith Goh, a “Inside Out” női kismedencei segédkönyv szerzői azt mondják, hogy ha a gyakorlatban mindkét lábát egyszerre felemeli a földről, vagy ha emelni fogja a fejét és a vállát a földről, miközben Hátul fekszel, ez egy olyan gyakorlat, amelyet el kell kerülned.

Kerülje a nehéz emelést és a feszültséget, mivel ezek nem kívánt nyomást gyakorolnak a gyengített medencefenékre, és tünetek súlyosbodhatnak. Köhögés is potenciálisan problémás. Ha krónikus köhögésben szenved, kérjen kezelést. Ha köhög, mert dohányzik, folytasson leállási stratégiákat. Ezenkívül kérjen súlyos vagy hosszú távú székrekedés kezelését, mivel ez növelheti a hasi nyomást és súlyosbíthatja az Ön állapotát.

A Kenway azt javasolja, hogy cserélje le a situps és a hasi crunches a gentler mag gyakorlatokat végzett miközben ül egy jóga labdát. Az ülő testtartás a medencefenékhez szükséges támogatást nyújt. Példaként említhetjük, hogy lassan felemeljük és leeresztjük karjainkat a vállakról, miközben gyengéden rajzoljuk ki a hasizmokat. Ez segít fejleszteni az erődet és az irányítást a magodban. Ha az előjelzés előtti jogait folytatta, és folytatni szeretné, a Joga Nett a Yoga Journal ajánlja, hogy a hangsúlyt fordított helyzetbe, vagy fejjel lefelé állítsa. Legyen tisztában az esetleges hasnyálmirigy-nyomás természetével. Ha a hasfalai “kemények lesznek és kemények lesznek” – mondja, vagy ha az alsó háta felfelé hajlik, ezek figyelmeztető jelek. Ehelyett engedje meg, hogy a hasi terület lágyuljon. Húzza vissza a tartalmát a gerinc felé. Tegye keskenyebbé a derékpántját, emelje fel a mellkasát, és terítse el a membránját.

Méhserkentés

Intra-hasi nyomás

Gyakorlatok elkerülése érdekében

Egyéb ellenjavallt tevékenységek

Alternatív gyakorlatok