Top 10 zsírégető élelmiszer

Nincsenek ételek, függetlenül attól, hogy mennyit fogyasztanak, hogy a zsírtől csak a testük esik le. De bizonyos ételek nagyobb valószínűséggel vannak, mint mások, hogy olyan metabolikus változásokat indukáljanak, amelyek segítenek megváltoztatni testösszetételét. Ezek az ételek segítenek a szervezetnek a zsír könnyebben felszabadításával, ösztönözve a hormonok termelését, amelyek csökkentik a fontokat. Sok közülük segít megakadályozni a zsír tárolását a vérben, ami növeli a krónikus betegség kockázatát. Tegyük őket egy egészséges táplálkozási terv és rendszeres edzésprogram részévé, hogy megtapasztalhassuk a legnagyobb eredményeket.

A magas fehérjetartalmú élelmiszerek fokozzák a zsírveszteséget, miközben megőrzik a sovány izomtömeget. Az American Journal of Clinical Nutrition című, 2015-ben közzétett áttekintés szerint a magasabb fehérje-diéta hatásának éveként végzett kutatások következetes előnyökkel jártak a zsír és a fogyás számára. A magas fehérjetartalmú étrend minden nap 0,55 és 0,73 gramm fehérjét fogyaszt a testtömeg kilogrammonként, vagy étkezésenként 25-30 gramm. A fehérjében gazdag élelmiszerek például a lazac, a sovány marhahús, a hüvelyesek, a tejsavófehérje és a csirke.

A zöld tea tartalmaz Epigallocatechin gallátot vagy EGCG nevű vegyületet, ami kevésbé képes a test zsír tárolására. A koncentrált zöld tea kivonat gyakran súlycsökkentő összetevőként jelenik meg, mivel ez a vegyület állítólagos ereje. Az egyik pohár teája azonban nem. Ha egész nap vizet fogyaszt a zöld teával, cukor nélkül, kis mennyiségű extra zsírt veszíthet el. Ez nem lehet az egyetlen stratégiája a zsírvesztésnek, mert a veszteség nem lesz olyan jelentős.

A grapefruit zsíros veszteséges hatásairól az 1930-as években megkezdődött a grapefruit diéta kezdete. De a grapefruit azon képessége, hogy segítsen megváltoztatni a zsírszintedet, legitimnek tűnik – legalábbis amikor a véred és az egészséged. A 2012-es Metabolism folyóiratban megjelent tanulmányban az Arizonai Egyetem Tucson-i kutatói azt találták, hogy a grapefruit napi háromszori fogyasztása hat héten keresztül javítja a vérnyomást és a lipidek vagy zsírok összetételét a vérben.

A kedvezőbb testösszetételűek – kevésbé zsírosabbak – rendszeresen fogyasztanak tejtermékeket, például tejjel, joghurtot és sajtot. Míg a tejelő ételeket nem bizonyították zsírégetésnek, fehérje és kalciumtartalmuk szerepet játszhat abban, hogy segítsenek felesleges zsírok mennyiségének kiszűrésében.

Mikor eszik, teste válaszként válaszolja ki a hormon inzulint. Az inzulin arra ösztönzi a zsíros sejtek túlzott kalóriatartalmának tárolását – tehát ha rendszeresen magas cukor vagy magas zsírtartalmú ételeket fogyasztanak, és ennek következtében túltermelik az inzulint, akkor valószínűleg a zsírkötelekre bomlik. Bizonyos fahéj-vegyületek semlegesítik az inzulin hatását, és így kevésbé zsíros tárolást eredményezhetnek, a 2010-es biokémiai és biofizikai levéltárban közzétett állatkísérlet szerint.

A forró paprika kapszaicint kap, ami olyan összetétel, amely növeli a szervezet belső hőmérsékletét, és gyorsabban és hatékonyabban fogyasztja a kalóriát étkezés után. A hatékonyabb kalóriatartalom kevesebb zsírtartalmú kalóriát jelent. A New York Times 2006-ban azt jelentette, hogy egy csésze fűszeres ételek, például a chili, akár 8 százalékkal is növelhetik kalóriatartalmukat. Az étvágyat is csökkentheti, így a zsíros desszert kevésbé csábító.

Fehérje

Zöld tea

Grapefruit

Tejtermékek

Fahéj

Csípőspaprika

A tojás jó fehérjeforrás – egy ismert zsírégető. Ezenkívül az egész tojás gazdag B-vitaminként, amelyet kolin néven ismerünk, ami segít a szervezetnek jobban kihasználni a zsírt, amit enni, így kevésbé tárolódik zsírként és több energiát éget. A Journal of Human Kinetics 2014-ben megjelent tanulmány szerint a kolin-kiegészítés jelentős súlycsökkenést jelentett a tae kwon do és a judo sportolók számára anélkül, hogy veszélybe sodorja az erősséget vagy az izomminőséget.

A gyömbér segíthet ellensúlyozni a magas zsírtartalmú étrend hatásait. Egy, az Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Tudományos folyóirat 2014-es számában közzétett tanulmányban a kutatók 25-75 mg gingerol, a gyömbér aktív hatóanyagát naponta 30 napig táplált patkányokat táplálták. A gyömbérrel táplált patkányok vérükben és testükben alacsonyabb zsírtartalmúak voltak, mint a patkányok, amelyek nem táplálták a gyömbért.

Továbbra is élvezze a csésze joe minden reggel, de győződjön meg arról, hogy teljesen koffein. A koffein jól ismeri az anyagcserét, és fokozza a zsír oxidációját vagy használatát, különösen a testmozgás során.

tojás

Gyömbér

Az orvosok mérik a trigliceridjeiket, hogy olvassák a zsír mennyiségét a vérben. Ha a trigliceridek túl magasak, nagyobb a szívbetegség kockázata. A pisztácia-diófélék, ha részfogásos kontrollként fogyaszthatók, pozitív hatást gyakorolnak a zsírszint csökkentésére a vérben, különösen szénhidrátgazdag snackhez, például perecekhez képest, beszámoltak a Journal of the American College Táplálkozás 2010-ben.

Kávé

Pisztácia Nuts