Szuverén ezüst a szemfertőzéshez

Számos fertőzést érinthet a szeme. Az egyik leggyakoribb, rózsaszín szem, vírusból, baktériumból vagy gombákból ered, és ez a fertőzés magában foglalja a szövetet, amely lefedi a szeme fehérjét és a szemhéját. Foltok is előfordulhatnak a szemedben, például az írisz, a szemed színes része. Bizonyos kiegészítők némi megkönnyebbülést okozhatnak a szemfertőzéseknél, de a kiegészítők, mint a szuverén ezüst, súlyos mellékhatásokat okozhatnak.

A szuverén ezüst, más néven kolloid ezüst, olyan folyadékba kerül, amely ezüst részecskéket tartalmaz. A szervezet nem igényel vagy használ ezüstöt semmilyen folyamatra, de a szuverén ezüsttermékek gyártói gyakran azt mondják, hogy a termékek segíthetnek különböző egészségügyi problémák, például cukorbetegség, rák és más súlyos betegségek gyógyításában vagy megelőzésében. Azt is mondják, hogy a termék képes fertőzések kezelésére. Azonban a Bamalete Lutheran Hospital egyik tanulmánya megállapította, hogy a kolloid ezüsttermékeknek nincs semmilyen ismert hatásuk a fertőzést okozó mikrobákra.

Amellett, hogy nem bizonyított hatása a szemfertőzésekre, az ezüsttermékek használata számos súlyos mellékhatást eredményezhet. Előfordulhat, hogy kiütés, rohamok vagy károsodás lép fel a vesékben. Az ezüsttermékek hosszú távú használata is eredményezheti az ezüst felépülését a szervezetben, és ez a bőr elszíneződéséhez vezethet, ami argyria néven ismert, ami kék vagy szürke árnyalatot eredményez a bőrén. Ez a bőr elszíneződése állandó és nem szivárog, még akkor sem, ha abbahagyja a termék használatát.

A szemfertőzés kezelése a fertőzés típusától függően változik, például bakteriális vagy vírusfertőzés esetén, és más kezelésre lesz szüksége, ha a szemed felszínén vagy a szemedben fertőzést okoz. Az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, melyik kezelést kell használnia, hogy egy szemészhez forduljon. Megvizsgálja a szemét, és javasol egy szemcseppet, vagy megvitat egy másik kezelési lehetőséget. Ha egy gyógyszert helyettesíteni szeretne, akkor orvosa segíthet meghatározni, hogy melyik pótlék, ha van ilyen, segítene a beteg állapotában.

Ne kezdjen kiegészítőt, például szuverén ezüstöt, anélkül, hogy először beszélne orvosával. A kiegészítők nemcsak mellékhatásokat okozhatnak, hanem kölcsönhatásba léphetnek a gyógyszerekkel. Szuverén ezüst esetén a termék kölcsönhatásba lép a tetraciklinnel, a penicillinnel, a tiroxinnal és más gyógyszerekkel.

Az alapok

Mellékhatások

Kezelés

szempontok