Stretching gyakorlatok a csípő fájdalom egy csípős ideg

A csípő fájdalma egy csípős idegtől ideiglenes lehet, vagy egy hosszabb időtartamú állapot, mint például az iszkó eredménye, amely akkor következik be, amikor az ülőideg két izmból, izomból és csontból csapódik le. A nyújtás előnyös módja az izom megnyújtásának és lazításának, amely nyomást gyakorolhat az idegre. A rendszeres nyújtás rövid távú fájdalomcsillapítást jelent, és segíthet a hosszabb távú állapot megoldásában.

A piriformis egy kis izom a hátsó részén, amely a medencéhez kapcsolódik. Az emberek gyakran pajzsmirigy-szindrómában szenvednek a csípő-idegfájdalmakban, ami azt eredményezi, hogy a szűk piriformis izom nyomást gyakorol az ülőidegre. Ha a csípő fájdalma a jobb oldalon van, vigye jobb bokáját, és tegye a bal térd tetejére. A boka csontja egy vagy két hüvelyknyi lehet a térddel szemben. Engedje meg, hogy a jobb térd lefelé menjen oldalra, amennyire csak lehetséges, majd hajoljon előre, amíg a jobb oldali külső csípőjén és a jobb oldali hátsó részénél nem érezheti magát. Tartsa 10-20 másodpercig és engedje el.

A csípő flexorok a comb felső részében helyezkednek el. Ezek a kis izomok gyakran szorosak és rövidek az inaktivitásból, és túl sok ülést eredményezhet a csípődő ideg. Vegyünk egy hosszú pozíciót, az elülső lábával kb. 3-4 láb a hátsó lábad előtt és mindkét térd meghajlott a 90- Fokos szögek. A hátsó lábad legyen a láb, ahol fájdalmat érez, mert ez az az oldal, amely sok nyújthat ebben a szakaszban. Helyezze vissza a térdét a padlóra egy szőnyegpadlóra, egy edzőszőnyegre vagy egy összehajtott törölközőre, hogy megvédje a térdvédőt. Tartsa az elülső lábát közvetlenül az első térde alatt, ha szükséges, egy kicsit előre állítsa a lábadat. Tartsa magát egyenesen, előre mozduljon el úgy, hogy a comb hátsó oldalán húzódjon. Tartsa 10-20 másodpercig és engedje el.

Ha a külső csípőizmjaid szorosak, ez nyomást gyakorolhat a mögöttes idegekre és fájdalmat okozhat: Álljunk egyenesen és helyezzük az érintett oldalt a másik láb mögé. Nyomja az érintett csípőt oldalra, miközben oldalirányban hajoljon a másik oldalra. Fogja meg a karját ugyanazon az oldalon, mint az érintett csípő a feje fölé a másik oldal felé, hogy elmélyítse a nyújtást. Érezze magát a testének oldalán, ahol fájdalmat érez. Tartsa 10-20 másodpercig és engedje el.

A gluteális izmok vagy a glutationok a fenék izmai. A szoros gluták nyomást gyakorolhatnak az alul lévő idegekre, és csípő fájdalmat okozhatnak, ami nagyon hasonlít a piriformis szindrómához. Hajlítsa a térdét a teste oldalán, ahol fájdalmat érez, és vigye fel a mellkasához. Illessze az ujjait néhány hüvelyknyire a térd alatt, és húzza közelebb térdét a mellkasához, és kissé a vállig húzza. Tartsa 10-20 másodpercig és engedje el.

Piriformis Stretch

Hip Flexor Stretch

Külső csípő nyúlik

Gluteális Stretch