Milyen hatással vannak az eperfa levél tea?

A Kínában, Koreában és Japánban termesztett malacot hagyományos kínai orvoslásban, különösen gyógynövényként használják. Az erdei levél tea egészségre gyakorolt ​​hatásait a természetben előforduló vegyület, az 1-deoxynojirimycin vagy a DNJ tulajdonítják. A DNJ felelős az eperfa antidiabetikus hatásaiért, amelyeket alaposan tanulmányoztak. Az erdei levél tea erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és megállapította, hogy csökkenti a koleszterinszintet és a triglicerideket, és csökkenti a gyulladást.

Ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz

A 2006-ban kiadott “Nemzetközi Élelmiszertudományi és Táplálkozási Nyilvántartás” című cikk szerint az eperfa levelek kalciumot, vasat és cinket tartalmaznak. Mulberry is tartalmaz antioxidáns aszkorbinsavat és béta karotint. Az antioxidánsok gátolják a szabad gyökök által okozott sejtkárosodást, melyeket az élelmiszerek emésztése és a füst és a sugárzás okoz. A béta-karotinban gazdag élelmiszerek és italok rendszeres fogyasztása csökkentheti a rák kockázatát, a PubMed Health szerint.

Csökkenti a vércukorszintet

A 2-es típusú cukorbetegséget fokozott vércukorszint jellemzi. A 2012-es “The American Journal of Chinese Medicine” című tanulmány szerint az eper csökkenti a vércukorszintet galluszsav tartalmának köszönhetően. A 2007-es “Diabetes Care” c. Tanulmányban ezt a hatást a 2-es típusú cukorbetegeknél mutatták ki. A vizsgálatban minden cukorbeteg csoportban és egy egészséges kontroll csoportban szacharóz-italt kaptak, de egyesek is kaptak édesfa kivonatot, míg a többiek placebót kaptak. A vércukorszintet előzetesen és két, három és négy órával a szacharóz fogyasztás után vizsgálták. Az eredmények azt mutatták, hogy az eperfa jelentősen gátolta a glükóz tüskéket a fogyasztást követő első két órában. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az eperfa hasznos lehet mind a cukorbetegség kezelésében, mind a megelőzésében.

Csökkenti a rossz koleszterinszintet

A “BioMed Research International” 2013-ban közzétett tanulmányban a triglicerid és az LDL koleszterin szintje szignifikánsan csökkent a 280 gramm eperfa levélben háromszor három hónapig tartó betegeknél. Egy 2010-ben publikált tanulmány a “Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition” című tanulmányában hasonló eredményeket talált, miután a résztvevők 12 milligramm eperfa levél kivonatát háromszor három alkalommal adagolták naponta. Ezek a vizsgálatok arra utalnak, hogy a gyógynövény rendszeres nagy dózisának szükségességére van szükség a koleszterin és a trigliceridek csökkentésében mutatkozó szignifikáns eredmények eléréséhez. Azonban az eperfa levél tea rendszeres leülepedése segít megelőzni a magas koleszterinszintet.

Van gyulladáscsökkentő hatása

A “Journal of Functional Foods” című, 2013-ban közzétett tanulmány szerint az eperfa levelet hagyományosan a krónikus betegségek által okozott gyulladás kezelésére használják, és a vizsgálat eredményei ellenőrizik gyulladáscsökkentő hatásukat. In vitro, a tudósok azt találták, hogy az eperfa levele gátolja a szervezet gyulladásos szerét, és megszünteti a szervezet gyulladásos reakcióját. Ezt a hatást patkányokban mutatták ki 2010-ben, a “Phytotherapy Research” című tanulmányban. Az indukált manzárdodémával járó patkányokat bejuttatták az eperbe, amely gátolta a gyulladt kéregszövet kialakulását. Ezek a tanulmányok arra utalnak, hogy az eperfa levél tea segítségével csökkenthető a fájdalom a gyulladás csökkentésével.