Milyen hatással van a mészkő a magas vérnyomás és a koleszterin egészségére?

A kelp, amelyet a Fucus vesiculosus nevű tudományos név ismer, egyfajta barna hínár, amely hidegebb óceáni vizekben nő. Néha a kelpware, black-tang, bladderfucus, cutweed és bladderwrack, ásványi anyagban gazdag tengeri moszat használják a természetes egészségügyi szakemberek kezelésére számos betegség és rendellenességek, beleértve a magas vérnyomás és a koleszterin. A kelp mind szárított ömlesztett formában, mind kapszulákban kapható.

Történelem

Míg a tengeri moszat meglehetősen friss bevezetés az amerikai diétához és életmódhoz, a “Gale Encyclopedia of Alternative Medicine” szerint a japánok több mint 1500 éve élvezik a tengeri moszatot. Japánban a kelpet fűszerként, tészták készítéséhez és sok más élelmiszerhez használják. Lehet, hogy részben a Japánban elfogyasztott mogyoró mennyiségének köszönhető, hogy a japánok viszonylag alacsony arányban vannak mellrák, szívbetegség, magas vérnyomás és pajzsmirigy betegség. Mint a Japánban evett, de sok holisztikus egészségügyi szakember úgy gondolja, hogy hasonló előnyöket kínál. A kereskedelemben kapható tengeri moszatot a juhtej gazdaságokban termesztik, ahol sokféle tápanyagot takarítanak meg.

Előnyök

Míg a kelp a legnépszerűbb gyógyászati ​​felhasználása segít a pajzsmirigy működésében, egyesek a májat is segítik a vérnyomás és a koleszterin szintjének csökkentésében. Úgy vélik, hogy a tengeri moszat segíthet a koleszterinszint csökkentésében, mivel gátolja a szervezet koleszterinszintet növelő vegyületeket tartalmazó epesavak felszívódását. Sajnos nincs elegendő empirikus bizonyíték arra, hogy bizonyítani tudja, hogy a tengeri moszat valóban sikeres a koleszterin vagy a vérnyomás kezelésében: mivel a jód fontos a pajzsmirigy működésében, az alacsony jódszintű embereknek előnyük lehet a tengeri moszat kiegészítésével, gazdag. A kelpet egyes emberek használják a hypothyreosis, a gátlók és az anyagcserezavarok kezelésére. Ismét nincs olyan tudományos bizonyíték, amely alátámasztaná a tengeri moszat használatát. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen új gyógynövényt vagy gyógyszeres kezelést elkezdenél. Néhány ember a májat is fájdalmas ízületekhez vagy reumás ízületi gyulladáshoz, székrekedéshez és a toxinok felszabadulásához használ.

Használat

A napraforgó mogyoró adagja, amelyet a gyógynövény-készítők javasolnak, kb. 10-15 milligramm. Kiválaszthatja a tengeri moszatot port, kaplet vagy tinktúra formában, vagy még tehenet is készíthet. A teakeverék készítéséhez öntsön kb. Egy csésze forrásban lévő vizet körülbelül 2-3 teáskanál szárított porított tengeri moszatra, majd engedje le a teát kb. 10 percre. Napi háromszor is fogyaszthatja a tengeri moszatot.

figyelmeztetések

Habár könnyű elrejteni a tengeri moszatot természetes és ezért biztonságos, a Nemzeti Egészségügyi Intézet azt javasolja, hogy ez hiba lenne. Az NIH MedlinePlus weboldalának megfelelően óvatosan kell eljárnia a tengeri moszat felvétele során. A magas jódszint miatt a tengeri moszat veszélyeztetheti az embereket több helyzetben. Ha pajzsmirigymai problémák merülnek fel, óvatosan vegye figyelembe a tengeri moszatot. A terhes vagy ápoló nők nem fogják a tengeri moszatot, mivel “valószínűleg nem biztonságos” erre. A kelp hatással lehet a termékenységre, és nehezebbé válik teherbe esni. Két héttel a műtét előtt ne vegye be a tengeri moszatot, mert a vérrög lassúbbá teheti a szokásosnál. Beszéljétek meg, mielőtt elkezdenék kezelni a mohát az orvosával. Kerülje a tengeri moszatot, amit az óceánban talál, mert elnyeli a vízben található méreganyagokat. Csak a fogyasztásra termesztett mohát kell használni.