Miért nem szabad enni késő este?

Itt az ideje, hogy pazarolja a mítosz, hogy az evés éjszaka okozza, hogy nagyobb súlyt, mint az evés a nap folyamán. Akár reggel, akár éjszaka, akár bárhonnan is eszel, a kalória még mindig kalória, mondja Katie Clark, a Kaliforniai Egyetem San Francisco-i regisztrált dietetikus és egyetemi adjunktusa a “7 Diet Myths Exposed” című ABC News-on . Ez azt jelenti, hogy oka van arra, hogy minimálisra csökkentsd az éjszakai gubancjaidat.

Az egyik legnagyobb oka, hogy enni könnyű, amikor eszik éjszaka, hogy a késő esti étkezés azt jelenti, hogy a gyomrod még mindig működik, amikor készen áll az ágyra, így nehezebb, hogy elaludjon. A lefekvéshez közel eső étkezés növelheti az éjszakai gyomorégés kockázatát, és nehezebbé teszi, hogy kényelmes alvási pozíciót találjon, mindkettő pedig hozzájárulhat az álmatlansághoz. Annak érdekében, hogy minimalizálni lehessen az emésztési problémák fennmaradásának kockázatát, a Clark javasolja, hogy könnyebb ételt válasszanak, mint a brokkoli, a csirke és a rizs, a nehezebb viteldíj helyett.

Ha késő éjjel eszel, mert túl hosszú időt vársz az ételek között, akkor több kalóriát fogyaszthatsz, mint amennyire szüksége van – mondja Jo Ann Hattner, a regisztrált dietetikus és a táplálkozási tanácsadó a Real Simple magazinban. Hattner azt mondja, hogy azok, akik késő estig eszik, túl sokat táplálnak, mert olyan hosszú ideig vártak az étkezések között, hogy érezzék éhségüket. Annak biztosítása, hogy legalább öt óránként egészséges ételt vagy táplálékot fogyasszon, segít megelőzni az éjszakai túradást.

A késő esti étkezés másik veszélye, amit a Columbia Egyetem Egészségügyi Szolgálatának részlege felszólít “elmeptelen snackingnek”. Ha pihentetsz a televízió előtt, online szörfözést vagy egy projekten dolgozni – olyan dolgokat, amelyeket az emberek később esténként csinálnak – könnyű elfogyasztani anélkül, hogy rájönne, mennyit fogyaszt. A snacking nehéz megszokni, de a snack ciklusát úgy módosíthatja, hogy napi kalóriáit többet áthelyezi a nap első részébe. A késő éjszakai munchieseket fokozatosan törölheti reggelivel, ebéddel, vacsorával és snackekkel.

A késő esti étkezés megnövelheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ha rendszeresen étkezni szokott nagy étkezés után, a Columbia Egyetem Egészségügyi Szolgáltatások szerint. Ha tudod, hogy hajlamos vagy a késő esti harapnivalókra, egészséges, könnyen elkészíthető ételeket, pl. Gyümölcsöt és zöldségeket vagy alacsony zsírtartalmú sajtot használjon, és korlátozza a nagy kalóriatartalmú kényelmes ételeket a kamrában, hogy ellenálljon kísértés.

Alvási problémák

Túlevés

Mindentelen Snacking

Egyéb szempontok