Miért jót eszznek az emberek?

A Pica, amelyet intenzív vágyként írtak le a nem élelmiszer jellegű anyagok fogyasztására, jellemzően a gyermekeket és a fejlődő fogyatékkal élő embereket érinti. Azonban egy közös jég pica, amely pagofagia néven ismert, a lakosság szélesebb szegmensére hat. Sok ember számára a jégverés nem más, mint ártalmatlan időtöltés, de komoly problémát jelenthet. Ha a túlzott jégfogyasztás miatt aggódik, vegye fel a kapcsolatot orvosával, hogy meghatározza az okait és a hosszú távú következményeket.

Anémia

A jeges étkezés gyakran utal a mögöttes vashiányos vérszegénységre, bár a diagnózis nehézkes lehet. Dr. Jerry Spivak szerint egy cikk a Nemzeti Anémia Akció Tanács számára a betegek néha habozzák felfedni a jégvágyukat egy rutin orvosi vizsgálat során. A pagofagia és a vérszegénység közötti pontos összefüggés még mindig ismeretlen. A kutatás azt sugallja, hogy a jég enyhíti a nyelvgyulladás diszkomfortát anémiás betegeknél.

Hányinger

A jeges zselék hányingert okozhatnak különféle betegségek, például influenza, mozgásszervi megbetegedések, terhesség, ételmérgezés és rák kezelésére. A jég is elősegíti a kiszáradást, ha a hányás vagy a hasmenés az émelygést kíséri. Próbáljon ízesített jégkockákat használni kedvenc nem savas italából. A hányinger megkönnyebbüléséhez hagyja, hogy a jég olvadjon a szájába, ne pedig rágásnak.

Diéta

Néhány diétás étkezés között jégkockát eszik, mint nem kalóriatartalmú snack, hogy kielégítse az éhséget. A kedves marketingesek egy újabb lépést tettek a “jégkocka étrend” fejlesztésével. A speciálisan kialakított jégkockák olyan gyógynövényes kiegészítőt tartalmaznak, amelyet étvágycsökkentőnek tartanak. A cég honlapja azt javasolja a diétáknak, hogy egy citrom ízű kockát fogyasztanak, hogy megfékezzék az éhség vágyát egy egész napra. Keri Gans, M.S., R.D., C.D.N., az American Dietetic Association szóvivője szerint nincs jele a jégkocka diétás termék hatékonyságának vagy biztonságának támogatásához.

Habit vagy Obsession

Talán egyszerűen egy jeget adsz, hogy meleg napra szüntesse meg a szomjat, vagy a munkahelyi stresszt enyhítse. A jég étkezése, mint más szokások, például a körmös harapás, megszállottsággá válhat. Ha az evés egyre nagyobb időt vesz igénybe, és akadályozza a napi feladatok elvégzésének képességét, az egyszerű viselkedésmódosítás segíthet. Próbálja meg enyhíteni a stresszes helyzeteket, és helyettesíti a cukormentes rágógumit a jégre. Ha úgy érzed, hogy nem tudod többé irányítani a jégvágyodat, forduljon egészségügyi szakember segítségéhez.

Még az alkalmi jégedés is súlyos károkat okozhat a fogak és az ínyeden. A kemény anyag ismételt rágása a fogzománnyal percekbe ütközik. Idővel a kis repedések egyre hangsúlyosabbá válnak, és gyakran később az életben fogászati ​​problémákat okoznak. A jégesés szó szerint megtörheti a fogakat, és drága fogászati ​​munkát okozhat, mint a nadrágtartók, a koronák és a tömések. A fogérzékenységet is okozhatja vagy súlyosbíthatja.

Egyéb szempontok