Miért ég a niacin?

A niacin egy fontos vitamin, amelyet szintén alkalmazhatunk a szívbetegség kockázatának csökkentésére. Azonban sok embernek van gondja a niacin tolerálására, mert égési érzést okozhat, különösen az arcán. Ez a kiterjedt véredények következménye, és bár ártalmatlan, jelentős kellemetlenséget okozhat.

Az alapok

A niacin B3 vitaminként is ismert, és háromféle formában jelenhet meg: nikotinsav, niacinamid és inozitol hexanikotinát. A niacin hiánya pellagát okozhat, ami hasmenést, demenciát és repedt, pikkelyes bőreket okozhat. A niacint is fel lehet használni a HDL szintjének, vagy a “jó” koleszterin szintjének növelésére. A “jó” koleszterinszint növelése segít megakadályozni az érelmeszesedést, olyan állapotot, amely fokozza a szívroham vagy a stroke kialakulásának kockázatát.

Niacin és Burning

A niacin valójában nem okoz égetést a bőrén, de a niacin-kiegészítők szedése után égő érzést kelthet. Ez valójában egy olyan eredmény, amely a szervezetben lévő erek dilatációját okozza, és ez kipirulást okozhat, ami égési érzésként nyilvánulhat ki a bőrén. Ha a niacin felszívódik a véráramba, az véredényeket kibővítik. Az expandált véredények a bőr felszíne közelében növelik a véráramlást, ami pirosságot és meleget okoz.

A Niacin Flush megelőzése

A niacin flush jelentős kellemetlenséget okozhat az embereknek, de minimalizálhatja vagy csökkentheti azt. Néhány niacin készítményt úgy terveztek, hogy fokozatosan felszabadítsa a niacint a véráramba, minimalizálja az öblítést. Az aszpirin vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer 30 perccel a niacin bevétele előtt is megakadályozhatja a niacin flössét. Ezenkívül a “Clinical Pharmacology and Therapeutics” című közleményben olyan vegyületeket találtak, amelyek gátolják a prosztaglandin néven ismert kémiai hatását, megakadályozhatják a niacin okozta kipirulásokat.

szempontok

Bár a niacin flush gyakori mellékhatás, és valójában nem ártalmas, a niacin is komolyabb mellékhatásokat okozhat. A magas dózisú niacin kockázata az, hogy károsíthatja a májat, ez okozhat hasi fájdalmat, a bőr sárgulását és a szeme fehérjét, valamint az abnormálisan sötét vizeletet. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt a niacinadalékokat bevenné, hogy biztonságban legyen az Ön számára.