Miért csökkenti a vércukorszint az alkohollal?

Sok egészségi előny társul a napi fogyasztás mérsékelt mennyiségével – például a vérnyomás csökkentésével, az inzulinérzékenység javításával és a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatának csökkentésével. A túlzott alkoholfogyasztás azonban negatív egészségi hatásokkal járhat, mint például a májbetegség és a rák. Az alkohol csökkentheti vércukorszintjét, és ha cukorbeteg, akkor kölcsönhatásba léphet cukorbetegséggel.

Az alkohol a gasztrointesztinális traktuson keresztül abszorbeálódik, és több úton metabolizálódik. Az alkohol metabolizmusának többsége a májban történik, ami szintén a glükóztermelés elsődleges helye. Emiatt az alkohol bevitel gátolhatja a máj glükóz termelését, és hipoglikémiát vagy alacsony vércukorszintet okozhat. Az alkoholfogyasztás azonnal csökkentheti a vércukorszintet és legfeljebb 12 órával a lenyelés után. Bár ez a hatás mind a cukorbetegeknél, mind a nem cukorbetegeknél előfordulhat, a cukorbetegeknek további óvatossággal kell eljárni alkoholfogyasztás során, különösen ha glükózszintet csökkentő gyógyszereket, például inzulint szed.

A hipoglikémia tünetei hasonlóak az alkohol-mérgezéshez, amely magában foglalja a szédülést és a dezorientációt. Ha cukorbetegségben szenved, és úgy dönt, hogy inni, hasznos lehet az azonosítás azonosítása, amely szerint Önnek cukorbetegsége van, hogy biztosítsa a megfelelő ellátást. Kerülje el az alkohol fogyasztását üres gyomorra, és ha inni, etetsz egy olyan snack-et, amely szénhidrátokat tartalmaz, akár azelőtt, akár közben, hogy megakadályozza a hypoglykaemia elkerülését. Az American Diabetes Association szerint ellenőrizze a vércukorszintjét az ivás előtt és után, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a normál tartomány 100-140 mg / dl.

Figyelembe véve a megfelelő kiszolgáló méretű alkoholt, segít elkerülni a felesleges fogyasztást. Egy adag alkohol körülbelül napi két ital, a nők számára naponta egy ital. Egy adag alkohol egyenértékű 5 oz. Bor vagy 1 ½ oz. Desztillált szeszesital vagy 12 oz. A sör. A túlzott ivás elkerülése érdekében próbálja lassan kortyolgatni az italt, vagy keverje össze az alkoholt olyan nem kalorikus italokkal, mint a szódabikarbóna, a diétás tónusos víz vagy a diétás szóda. Végül, fogyasszon el egy snack vagy étkezést ivás közben az alacsony vércukorszint megakadályozása érdekében.

Ha még nem fogyaszt alkoholt, nincs bizonyíték arra, hogy az egészséggel kapcsolatos előnyöket kezdeni. Ha cukorbetegségben szenved és alkoholt is fogyaszt, konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel, például regisztrált dietetikusral, hogy hozzon létre étkezési tervet, amely biztonságosan bevezeti az étrendet.

Alkohol-anyagcsere

Alkohol és vércukor

Az alkoholfogyasztás mérete

szempontok