Mi okozza a vérnyomás csökkenését, miközben a pulzusszám emelkedik a testmozgással?

A gyakorlat egyik előnye, hogy az idő múlásával a vérnyomása alacsonyabb lehet. Azonban, ha a vérnyomás esése és a pulzusszám emelkedik a testmozgás során, a probléma jele. Számos probléma merülhet fel, beleértve a táplálkozási hiányosságokat és az egészségügyi feltételeket. A pontos diagnózis érdekében forduljon orvoshoz.

Ha túlzottan izzad az edzés során, vagy meleg időben gyakorol, növeli a kiszáradás kockázatát. Az edzés során fel nem használt folyadékok tovább növelik a kockázatot. Az alacsony vérnyomás és a gyors szívverés a kiszáradás jelei. A vérnyomás, amely lecsökken, amikor felállt, egy másik jel. Egyéb tünetek közé tartozik a száraz vagy ragacsos száj, az energiahiány, a sötét sárga vizelet vagy a vizelet hiánya. Ha a kiszáradás enyhe, az ivófolyadékok enyhítik a problémát. Azonnal csekély mennyiségű italokat használjon, ahelyett, hogy nagy mennyiségű csövezést okozna, mivel ez hányáshoz vezethet. Ha a kiszáradás mérsékelt vagy súlyos, szükség lehet orvosi ellátásra, beleértve a kórházi kezelést és az intravénás folyadékokat. Ha szédül, szédül, letargált vagy zavarodott, keresse fel a sürgősségi orvosi ellátást. A súlyos kiszáradás, amelyet nem kezelnek, állandó agyi károkat, görcsöket vagy halált okozhat.

A diabéteszes ketoacidózis gyors és gyors impulzushoz vezethet, és vérnyomáscsökkenést eredményezhet. Ez a betegség a cukorbetegség szövődménye. Ez akkor fordul elő, ha a szervezet nem használ glükózt az üzemanyag számára, mert a szervezetnek nincs elegendő inzulintartalma. A glükóz a szervezet elsődleges tüzelõanyaga, amelyet a testmozgás során használ. Ha nincs elegendő inzulin a szervezetben, akkor zsírottá válik az üzemanyag helyett a glükóz. Ha ez megtörténik, a ketonok, a zsírbontás melléktermékei felépülhetnek a szervezetben. Magas szinteken ezek mérgezőek. A diabéteszes ketoacidózis hányingert és hányást, gyomorfájdalmat, gyümölcsös légzési szagot, mély és gyors légzést, fáradtságot, szomjúságot, csökkent étvágyat, fejfájást, izomfájdalmat vagy merevséget, dehidrációt és a kapcsolódó tüneteket, valamint a tudatszint csökkenését okozhatja. Szélsőséges esetekben a szellemi ostobasághoz vezethet, ami cukorbeteg kóma lesz.

Az allergiás reakció, mint például a méhek fecsegése futás közben, hirtelen hirtelen csökkenhet a vérnyomásnál és gyors impulzussal. A reakció lehet az étel, amelyet edzés előtt is fogyasztott. A csökkent vérnyomás és a gyorsult impulzus anafilaxiás tünetek, amelyek életveszélyes tüneteket okozhatnak. Szédülés, szédülés, szűkület vagy szűkület a légutakban, duzzadt torok, vagy olyan érzés, mintha egy torka lenne a torokban, ami megnehezíti a légzést. Ha ezt az állapotot tapasztalja, azonnal forduljon orvoshoz. Ritkán előfordulhat, hogy a MayoClinic.com szerint az étkezés során allergiás reakció lép fel. Segítsen csökkenteni a kockázatot azáltal, hogy nem eszik két órával az edzés előtt, és elkerülje a reakciókat kiváltó élelmiszereket.

A rossz táplálkozás vérszegénységet okozhat, ami viszont gyors szívverést és alacsony vérnyomást okozhat. Ha nem veszel elegendő vasat, akkor a testének hiányzik a szükséges vörösvértartalma. A folsav hiánya és a B-12 vitamin szintén alacsony vérnyomást eredményezhet a vérszegénység miatt. Az anémiát a fáradtság jellemzi. Ha anémiás, és nem termel elég vörösvérsejteket, a szervezet képes oxigént szállítani a szövetekhez, mint például az izmok egész testében. Egyéb tünetek lehetnek a fáradtság, a könnyezés, a légzés, a koncentrációs problémák, a fejfájás, a mellkasi fájdalom, a bizsergés és a székrekedés. Forduljon orvoshoz, ha vérszegénység jelei vannak.

Kiszáradás

Diabeteses ketoacidosis

Allergia

Anémia