Mi az önkéntes munka előnyei és hátrányai?

A felszínen úgy tűnhet, hogy az önkéntes munka nem lehet hátrány. Végtére is, az emberek nem kéne visszaadni egy kicsit, segítenek másoknak, akikre szükségük van, és egyébként önzetlen keresleteket hajthatnak végre? Míg az önkéntesség csodálatos tevékenység, érdemes megfontolni az önkéntes munka potenciális buktatóit, mielőtt belevetsz. Minél jobban megérted az önkéntes munka kockázatát és előnyeit, annál jobb döntést hozhatsz neked és az ütemezésednek.

Pro: Ez a jutalom

Az önkéntes munka definíciója szerint nem fizetett, így a jutalmak érzelmiek és talán inkább szellemiek, mint pénzügyiek. A nonprofit Botanic Gardens Conservation International, amely az önkéntesek iránt világszerte támaszkodik, azt sugallja, hogy az önkéntesség előnyei magukban foglalják a “lehetőséget a társadalom visszaszolgáltatására és hasznos érzésre”, ” “És” szellemi stimuláció és növekedés.

Con: Időbeli elkötelezettség

Miután elkezdte önként jelentkezni, és az adott tevékenység vagy program szervezői látják, hogy értékes eszköz vagy, megkérhetjük vagy bátoríthatunk arra, hogy többet tegyen. Ez időbeni ütemezéshez vezethet, és kevesebb időt vehet igénybe az iskola, a család, a munka és egyéb kötelezettségek számára. Fontos, hogy kezdetben megtudd, milyen elvárások vannak az Ön önkéntes munkájával kapcsolatban, és világossá teszi a szervezőknek, hogy mennyi időt tudnak szentelni az ügynek. A határok meghatározása szükségszerű gonosz az önkéntes világban.

Pro: Egészségfejlesztés

Számos kutatás kimutatta, hogy az önkéntesség, különösen az idősebb felnőttek számára, egészségügyi előnyökkel jár. Például egy 2009. februári “Journal of Gerontology” című tanulmány szerint az idősebb nők, akik önként jelentkeztek az általános iskolai tantermekben, nemcsak aktívabbak voltak, mint azok az önkéntesek, akik nem önként jelentkeztek, de ez a tevékenység növelte anyagcseréjét, ahol kétszer égettek Annyi kalóriát. A fizikai aktivitás és a pozitív kilátások szintén segítenek csökkenteni a vérnyomást, egyéb tanulmányok kimutatták.

Con: Érzelmi részvétel

Az önkéntesség, hogy parkot takarítson meg, segítsen egy könyvtárban vagy építeni egy házat az élőhely az emberiség számára, nagyszerű módja annak, hogy maradjon elfoglalt és pozitív módon járuljon hozzá a közösségéhez, anélkül, hogy nagy az érzelmi kötődés kockázata azokhoz, akiket segítesz. De ha önként dolgozik a gyermekekkel, elhagyott vagy sérült állatokkal, időskorúakkal, kórházi páciensekkel vagy más rászoruló emberekkel, fennáll annak a veszélye, hogy érzelmileg bevonódsz. Ez nem mindig rossz dolog, de továbbadhatja magát a családjába vagy az életedbe, és szomorú vagy aggódóvá teheti azokat, akiket segíteni szeretne.

Pro: közösségi szolgálati órák

Azoknak a diákoknak, akik közösségi órákat igényelnek az érettségire, vagy ösztöndíjakra jogosultak, az önkéntes munka az idő különösen fontos és szükséges elkötelezettsége. Egyes középiskolák még kínálnak osztályhitelt a közösségi szolgálati órákban. Természetesen a közösségi szolgálat lehetõvé tehetõ olyan emberek számára is, akik a börtönbõl és / vagy súlyos pénzbírságok elkerülésének eszközei miatt küzdenek a törvénybõl.

Az “Önkéntes emberekért” című, a “Multikulturalizmus és állampolgárság Kanada önkéntes cselekvési igazgatósága” című jelentésében számos gyakori turné fordul elő az önkéntességhez, például a rossz szervezettséghez, a képzés hiányához és az önkéntesek érdekeinek megfelelő képességekhez. De egy másik kulcsfontosságú probléma az, hogy az önkéntesek annyira elkötelezettek és érintettek lehetnek sajátos ügyükben, könnyen válhatnak frusztrálva, hogy mások nem osztják szenvedélyüket. A jelentés szerint: “Sok önkéntes sokat törődik az általuk végzett munkával, és rávilágít rájuk, hogy a társadalom nem érték el elég értéket.

Con: Frusztráció

Pro: személyes növekedés

Az “Miért az emberek önkéntes” című jelentése, amely számos korosztály önkéntesét vizsgálta, úgy találta, hogy a megkérdezettek egyik legelterjedtebb válaszai az volt, hogy az önkéntes munkák olyan érdekeket és készségeket tártak fel, amelyeket az önkéntesek soha nem valósítottak meg. A jelentés szerint: “Az önkéntesség jelentősebb jutalmai és ösztönzései a személyes növekedés lehetőségeinek tűnnek … A résztvevők szerint a kellemes meglepetés a felfedezés, hogy jók a váratlan dolgok végrehajtásában, és egyre nagyobb önbecsülésről és bizalomról beszéltek Minden új kihívás és a hozzáértés megtanulása, mások úgy találják, hogy az élet intenzívebbé és színesebbé vált, mivel olyan új tapasztalatoknak voltak kitéve, amelyek általában nem jönnek el.