Mi az egész életen át tartó sport?

Az élethosszig tartó sportolás olyan fizikai tevékenység, amelyet az emberek egész életük során élvezhetnek. A sportolók, mint a futball, a jégkorong, a bokszolás és a birkózás ellenére kevésbé megerőltető sportok, mint például a tenisz, tollaslabda, íjászat és repülési halászat alkalmasak az élet minden szakaszában élő emberek számára, és fizikai és társadalmi célokat szolgálhatnak. Az élethosszig tartó sportág másik aspektusa az, hogy tovább tudod fejleszteni a mesterkedést és a készségeket, ahogy öregszel, a bölcsességgel és tapasztalatokkal segítve a csökkentett reflexek és fizikai képességek pótlását.

A tollaslabda – a téglalap alakú udvarra osztott ütő sport, amely segít eldobni az agilitást és a koordinációt. A tollaslabda lehet egy kislemez vagy páros játék. A cél az, hogy szétzúzzon egy transzfert vagy tollas lövedéket a hálón, hogy ellenfelei ne tudják visszaadni. Az induláshoz szükséges alapvető felszerelés: ütők, transzferek, bíróság és háló. Laza ruhák, kényelmes zoknik és vékony talpú tollaslabdacipők a szokásos öltözék. A tollaslabdát 21 pontra játsszák, és sikeres pontozással szolgálnak. Bármelyik fél nyeri a rallyt – vagy sikerül elérnie a transzfert, hogy az ellenfelek ne térjenek vissza – kap egy másik pontot. A szolgálat, a kézfejfogás, a hátsó fogantyú és a kézifegyver túlhúzása az alapvető készségek, amiket meg kell elsajátítani a tollaslabdázáshoz.

Mint a tollaslabda, a tenisz játszható akár egyszemélyes vagy páros játék, és magában foglalja az ütő használata lövedék – ebben az esetben egy labdát – egy háló fölött. A tenisz eredete a 13. században Franciaországban és a jeu de paume nevű játék, amelyben a játékosok puszta kézzel golyókat találnak a neten. A tenisz nevét a francia tenetz mondattól vettük át, ami azt jelenti, hogy figyeljen, hagyományosan kiabált, amikor a versenytársak a labdát ütötték. A modern napi teniszt téglalap alakú, beton, aszfalt, fű vagy agyagpályán játsszák. A játék kimenetelét az öt készlet közül háromnak a legjobbja határozza meg, a játékosnak legalább négy pontot kell szereznie, és kétszer annyit, mint az ellenfelét. Az emberek élvezhetik a teniszeket egy korosztályban. A páros tenisz – ami kevésbé fárasztó – különösen jó tét az idősebb felnőtteknek.

Az íjászat olyan precíziós sport, amelyben a résztvevők egy íjjal és nyíllal célozzák meg és lőzzenek egy célponton. Az íjászat folyamatos kéz, jó szem és az idegesség szabályozásának képessége. Az íjászatban való részvétel elősegítheti az ősi hagyományokkal való kapcsolat érzését. Az egyiptomiak már 3500 évvel ezelőtt B.C. A célzott íjászat – a legnépszerűbb formája – célzottan lövő nyílokat tartalmaz a megadott távolságtól. A célnak 10 koncentrikus köre van, a pontszám attól függően, hogy a nyíl a célpontra esik-e. A legbelső kör 10 pontot ér, a cél hiányában teljesen nulla. Ahhoz, hogy elkezdhesse ezt az izgalmas sportot, szükséged lesz egy íj és egy bow case, egy nyíl és egy nyíl pihenésre.

A halászás – olyan tevékenység, amely egyszerre pihentető és kihívást jelenthet – olyan gondosan kidolgozott kézzel kötött mesterséges legyek használatát jelenti, amelyek utánozzák a halak természetes ételének megjelenését. Megkaphatsz különféle halakat, beleértve a patakot, a barna és a szivárványos pisztrángot, a naphalat, a crappit, sőt az atlétikus és elaprózott északi csuka. Elvégzi a mesterséges öntés készségének elsajátítását, amely hasonlít arra, hogy levél dobására próbálkozik. A Fly Fishing alapok honlapja közepes súlyú légyrudakkal, vonallal és orsóval kezdődik, néhány üzlet kezdõ csomagokat értékesít. A hátra, az előre és a tekercselés fontos képességek a halászathoz való tanulásra.

Tollaslabda

Tenisz

Íjászat

Fly Fishing