Mi a jó niacinamid?

A niacinamid egyike a niacin B vitamin komplexeknek, amelyek létfontosságú testfunkciók szempontjából létfontosságúak. A niacin komplex segít átalakítani az ételedet, melyet energiádra cserél. A niacinamid ezt úgy alakítja ki, hogy komplex vegyületeket állít elő zsírsavakból és koleszterinből. A tudományos kutatás folytatja a niacinamid új előnyeit, ami azt mutatja, hogy ígéretes hatást gyakorol a különböző körülményekre.

Niacinhiány

A niacinamidot az US Food and Drug Administration a Mayo Clinic szerint hagyta jóvá a niacin hiány kezelésére, más néven pellagra. A B3 vitamin vitamin hiánya vagy a vitamin kémiai összetétele, a triptofán a pellagra kiváltó oka, amely a hasmenést, a demenciát, a depressziót és a bőr állapotát okozhatja. A Pellagra gyakran előfordul olyan embereknél, akik sok kukoricát fogyasztanak.

Cukorbetegség

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek a Mayo Klinika szerint niacinamid pótlásokban részesülhetnek. Még több kutatásra van szükség a niacinamid hatásának pontos meghatározásához, de előzetes tanulmányok kimutatták, hogy ez a B-vitamin képes késleltetni az inzulinfüggőség szükségességét vagy megakadályozni a cukorbetegséget. Azt találták, hogy a niacinamid egerekben és patkányokban gátolja a cukorbetegséget a makrofág vagy az interleukin-1-béta által kiváltott sejtkárosodás megelőzése érdekében, a NutraSanus.com szerint

Magas vérnyomás

Bár a niacinamid még nem áll fenn a hiperfoszfatémia vagy a magas vérnyomás kezelésére, bizonyos vizsgálatok kimutatták, hogy a Mayo Clinic szerint csökkentheti a magas szérumfoszfátszintet. Az étkezési foszforbevitel korlátozása a niacinamiddal kombinálva csökkent vérnyomást eredményezhet.

Bőrfeltételek

A niacinamid helyi hatású alkalmazása krém vagy gél formában segíthet csökkenteni a bőr száraz bőrét, a pattanások okozta bőrpír és irritációt, vagy az akne-gyógyszerek szedését, a University of Maryland Medical Center szerint. Számos aknás krém és gyógyszer tartalmaz a niacinamid 4% -át, egy olyan dózist, amely az aknés és a bőr elszíneződésének megszüntetéséhez kapcsolódik.

HIV / AIDS

Egy közel 300 férfi humán immunhiányos vírussal vagy HIV-vel fertőzött férfi megfigyelési vizsgálata szerint a nőstény niacinamid szintjei lassították a vírus progresszióját a teljes puffadású AIDS-hez és a túléléshez a Linus Pauling Intézet szerint. Az intézet azt is állítja, hogy napi 1000-1 500 mg niacinamid-kiegészítés két hónapon keresztül 40% -kal növelte a triptofán szintet négy HIV-pozitív betegben.