Mellékhatásai túl sok savanyúság vagy sárgabarack fogyasztása

Savanyúságok – vagy savanyított uborka – egy finom falatot vagy köretet készítenek. A savanyúságok sós lében tartósításával készült savanyúságok ízben változhatnak – az apró savanyúságoktól az édes savanyúságokig. A savanyúságok számos olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyeket a szervezet túlélni képes: étrendi rost, vitaminok és ásványi anyagok. Azonban a nagy mennyiségű savanyúság fogyasztása, vagy a sóoldat savanyúságos oldata negatív mellékhatásokat okozhat.

Az egyik lehetséges mellékhatása, hogy túl sok savanyúságot vagy túl sok savanyúságot tartalmaz, az emésztőrendszeri felbujtás. Nagy mennyiségű táplálék fogyasztása felboríthatja az emésztőrendszerét, és mellékhatásokat okozhat, ahogyan teste hozzáigazodik az új ételhez, de a savanyúságok különösen felborulhatnak. Ők szerepelnek, mint egy élelmiszer, hogy elkerüljék a hasmenés az Arizona Egyetem. A hasmenésen kívül túl sok savanyúság fogyasztása után is előfordulhat hasi kellemetlenség vagy fájdalom, vagy akár felnagyobbodás.

A túl sok savanyúság fogyasztásának másik lehetséges mellékhatása a puffadás és a vízvisszatartás. A savanyúságok – különösen a darált savanyúságok – nagy mennyiségű nátriumot tartalmaznak. Testünk reagál erre a magas nátrium bevitelre a víz megtartásával, hogy fenntartsa testének ozmotikus egyensúlyát – a só koncentrációját a vérplazmájában és a folyadékokban. Ennek eredményeként észrevehető duzzanatot tapasztalhat, különösen a végtagokban, ami kellemetlenséghez vezethet. Ha súlyos puffadást tapasztal, konzultáljon orvosával a diuretikumok lehetséges előnyeiről, hogy megkönnyítse a kényelmetlenségét.

Néhány ember egy ideiglenes tüskét tapasztalhat a vérnyomásban, miután fogyasztott magas sótartalmú ételt nehéz savanyúsággal és savanyú italokkal. A nátrium-fogyasztás utáni folyadék-visszatartás növelheti a test vérben lévõ vérplazma mennyiségét, ami egyes személyek számára megnövelheti a vérnyomást, állítja az Oregon Állami Egyetem Linus Pauling Intézete. Ha már magas vérnyomásban vagy magas vérnyomásban vagy családtapasztalatban szenved, kerülje a nagy mennyiségű savanyúság és savanyúság fogyasztását, hogy elkerülje a felesleges sófelhasználást.

Nagy mennyiségű savanyúság és savanyú ital fogyasztása átmenetileg megnövelheti a vesék munkaterhelését. A vese sejtek elsődleges funkciója, hogy szűrőként viselkedjen, és tartsa a tápanyagokat, amelyeket a szervezetnek szüksége van a véráramban, miközben a nem kívánt vegyi anyagok a vizeletből kilépnek a szervezetből. Miután magas sótartalmú ételeket, például savanyúságokat és savanyú italokat fogyasztott, a veséknek arra kell törekedniük, hogy eltávolítsák a felesleges sót a szervezetből a normális vérnyomás és nyomás fenntartása érdekében. Ha már meglévő veseállapotban szenved, beszéljen orvosával a magas sótartalmú ételek, pl. Savanyúságok és savanyú italok fogyasztásának biztonságáról.

Az emésztés felborul

puffadás

Magas vérnyomás

Megnövekedett vese munka