Gyomorfájdalom naproxen-nátrium bevétele után

A naproxén-nátrium átmenetileg csökkentheti a fájdalmat és csökkenti a lázát, de komoly gasztrointesztinális mellékhatásokkal járhat. A naproxen más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel, például aszpirinnal és ibuprofennel van csoportosítva. A Naproxen hatékonyan kezeli a kisebb fájdalmakat és fájdalmakat, különösen akkor, ha pontosan az előírt módon vagy az over-the-counter naproxen címke irányának megfelelően történik. Ha folyamatos gyomorproblémái vannak, például gyomorpanaszok, fájdalom, gyomorégés vagy fekélyek, keresse fel orvosát a naproxén elkezdése előtt.

A naproxen-nátrium bevételéhez társuló gyomorfájás súlyos életveszélyes mellékhatásokat vagy esetleges túladagolást tehet fel. A Medline Plus szerint a gyomor, a gyomor és a bélrendszeri vérzés, valamint a gyomor vagy a belek perforációja között naproxén és gyomorfekély kialakulásáról van szó. A gyomor-bél traktus ezen rendellenességei a naproxen szedése alatt figyelmeztető tünetekkel vagy anélkül is előfordulhatnak. A fokozott kockázati tényezők közé tartozik a fekélyek, a vérzés, a 60 éves vagy annál idősebb vérzés, valamint a szteroidok, antikoagulánsok, egyéb NSAID és alkohol fogyasztása. Azonnal forduljon orvosához, ha naproxén gyomorfájlata van.

A naproxen-nátrium, a naproxen elsődleges hatóanyaga vényköteles és pulton keresztül áll rendelkezésre. A hormonok szintjének csökkentésével jár, ami a szervezet gyulladásos és fájdalmi folyamatát hozza létre, normális válasz a betegségre vagy sérülésre. Hasznos az olyan állapotok ideiglenes kezelésében, mint az ízületi gyulladás, tendinitis, köszvény, menstruációs görcsök, izomfájdalom és fájdalom, hátfájás és fejfájás, gyakori hideg tünetek és lázcsökkentés. A Naproxen számos formában kapható, mint például tabletta, folyadék és kúpok, valamint kiterjesztett hatóanyag-leadású és szabályozott felszabadulású. A naproxen étellel vagy tejjel történő bevétele megelőzheti a gyomor zavartait.

A naproxen-nátrium gyakori mellékhatásai közé tartozik a fejfájás, ödéma, látászavarok, székrekedés, bőrkiütés, hasmenés és a fülek csengése. Ha a naproxen a fevére vagy a gyulladásgátló tulajdonságaira való tekintettel valóban megfestheti a súlyosabb fertőzés jeleit és tüneteit. A naproxen hatással lehet néhány vérvizsgálati eredményre, például máj enzimekre, káliumra és vesefunkcióra. Súlyos mellékhatások közé tartozik a szédülés, ájulás, véres hányás és véres, fekete vagy kátrányos széklet. Ezek gyomor- és bélvérzést mutatnak.

Hacsak orvosa kifejezetten elrendeli, a naproxén alkalmazása a terhesség utolsó trimeszterében nem ajánlott. Ez vezethet születési rendellenességekhez, valamint komplikációkhoz a szállítás során. A Naproxen bejut az anyatejbe, ezért a Drugs.com azt javasolja, hogy ne szedje szoptatás alatt. Ha az előírtnál több naproxont, vagy az előírtnál hosszabb időt vesz igénybe, fokozza a súlyos szív- és érrendszeri problémák, például szívroham vagy stroke kockázatát. A szívvel és a keringéssel kapcsolatos tünetek közé tartozik a látás vagy egyensúly, a légzési problémák, a gyengeség, a mellkasi fájdalom és az elmosódott beszéd nehézségei.

Gyomorfájdalom

Naproxen nátriumfunkció

Mellékhatások

figyelmeztetések