Edzés és edzés a mma harcosok által

A vegyes harcművészetek – amelyeket általában MMA-ként említenek – egy teljes körű harci sport, amely egyesíti a különböző harcművészetek tudományait. Az MMA természete egy harcosnak követeli meg, hogy ne csak a sztrájkoló és küzdő képességek kombinációját, hanem szélsőséges erejét, gyorsaságát, agilitását, rugalmasságát és állóképességét tartalmazza. Ennek eredményeképpen az MMA harcosok számára kifejlesztett edzésprogramok és képzési programok a harc anyagcseréjére és élettani igényeire alapoznak.

kettlebell

A csengőhangokat egy acélgolyó jellemzi. Az MMA harcosok számára a kettlebellek olyan eszközöket biztosítanak, amelyek az egész test erejét és erősségét növelik, miközben javítják az egyensúlyt és a rugalmasságot. Kettlebell gyakorlatok, mint például a kettlebell lengés kényszerítheti meg, hogy kifejleszthesse a csípő meghajtót, ami javíthatja az energiát az alsó testéből, hogy rúgást, ütést vagy ellenfelet dobjon a földre. Mike Mahler, egy tanúsított kettlebell-oktató, azt javasolja, hogy a teljes testmozgásra koncentráljon, miközben az egész edzést végzi, anélkül, hogy 10 percig le akarná a kettlebelleket.

CrossFit

A CrossFit egy erőssége és kondicionáló programja, melyet számos amatőr és profi MMA vadászgép használ, mint például a BJ Penn. A funkcionális mozgások, például testtömeg-gyakorlatok és az olimpiai felvonók kombinációja képes a sikeres harcosok erejének, erejének, állóképességének, kitartásának, egyensúlyának, koordinációjának és rugalmasságának megteremtésére. Az MMA harcosok CrossFit edzésprogramjaira jellemző gyakorlatok közé tartozik a doboz ugrások, kettlebell hinták, orvosi labda gyakorlatok, gumiabroncsok és anyagcsere-kondicionálás.

Erő edzés

Az alapszintű edzés az MMA program kulcsfontosságú eleme. A professzionális MMA harcos Brock Lesnar például egy négy napos edzésprogramot követ a harcra. Minden nap egy adott testrészre vagy területre összpontosít, amely lehetővé teszi az edzések közötti elégséges helyreállítást a túlzott képzés megakadályozása érdekében. Az 1. nap a mellkasi és a tricepszi gyakorlatokra fókuszál, mint például a próbapad és a dőlés. A 2. nap hátsó / bicepszis nap, olyan gyakorlatokkal, mint a húzások és a fürtök, míg a 3. nap a prések kombinációján a vállra fókuszál. A 4. nap befejezi a hét egy lábát edzés, beleértve a guggolás és a halott liftek.

Köredzés

Az MMA harcosok használják az edzésekhez kapcsolódó áramköri edzést, amely hasonlít a küzdelem ütemére és anyagcsere igényeire. Az MMA-harcosok körfolyamatai különböző testfunkciós gyakorlatokat tartalmaznak, amelyek egyidejűleg javíthatják az erősséget és az állóképességet. A közös áramköri edzés magában foglalja a súlyzó vagy kettlebell gyakorlatokat, futó, homokzsák hordozókat, pici kalapács hintáit, gumiabroncsok, ugrókötél, orvosi golyósütések vagy súlycsúcsos prések. Az egyik leghatékonyabb áramkör olyan időzített intervallumokat tartalmaz, amelyek megfelelnek a körök időtartamának, ahol az ismétlések maximális számát hajtja végre, majd egy perces pihenést követ, és ismételje meg a küzdelem megfelelő számú fordulóját.