Duzzadt mellbimbók egy újszülöttben

Az újszülötteknek számos egyedi jellemzőjük van, amelyek meglephetik szüleiket. Mivel az újszülöttek nemrégiben az anyák különböző hormonjainak voltak kitéve, lehetnek duzzadt mellbimbók, vagy akár felszabadulhatnak a tejet a mellbimbókból. Ez előfordulhat kislányoknál és csecsemőknél, és újszülötteknél szokásos eredmény. A duzzadt mellbimbók általában néhány hónap után megoldódnak, a Medline Plus szerint.

Újszülött megjelenés

Az újszülöttek ritkán rendelkeznek a televíziós babák kerubic megjelenésével. Valójában a legtöbb újszülött ráncos, fehér vernix borítású és kúpfejekkel rendelkezik. Új szülőként aggódhat a baba megjelenésével kapcsolatban, de ezek a jellemzők idővel megoldódnak. Ahogy az új baba felett néz ki, észreveheti, hogy a baba mellei lumpyak vagy duzzadtak.

Ok

A terhes nők általában a terhesség alatt, különösen a terhesség utolsó napjaiban észlelik a mellre gyakorolt ​​változásokat. Ezek a változások előkészítik a szoptatás testét. Néhány változás magában foglalja a mellnagyobbítást, a mellbimbó gyengeségét és a kolosztrum szivárgását, ami az első olyan típusú tej, amelyet egy új anya tesz. Ezeket a változásokat olyan hormonok váltják ki, amelyek a véráramban, a placentán és a köldökzsinóron keresztül haladnak keresztül a véráramba.

Újszülöttek

Az újszülött mellbimbók megnagyobbodhatnak, és úgy tűnhet, hogy egy csomó van a mellszövetben. Alkalmanként egy újszülött duzzadt mellbimbókkal még egy kis tejet nyernek ki a mellbimbókból. Ezt a tejet néha “boszorkánytejnek” nevezik, és az újszülöttek körülbelül 5% -ában fordul elő, a “gyermekorvosok tanácsadója” szerint.

óvintézkedések

Mivel az újszülöttek duzzadt mellbimbói normálisak, egyszerűen hagyja őket egyedül. Néhány hónapon belül megoldódnak. A szoptatott csecsemők a boszorkány tejével a tejet hosszabb ideig nyernék, mint a csecsemők. Ez normális, és nem ok arra, hogy elválasszuk a babáját. Kerülje el a baba mellbimbóinak masszírozását vagy kezelését, kivéve, ha fürdés közben gyengéden mosogatja őket. Az erőteljes masszázs baktériumok bejutását a mellbimbókba és mellfertőzéshez vezethet.