Dolgom van, hogy egészséges legyen

Úgy tűnhet túlterhelt, ha figyelembe vesszük mindazt, amit meg kell tennie, hogy egészséges legyen. Miközben idővel és erőfeszítéssel kell befektetnie, az egészség megőrzése lehetővé teszi, hogy hosszabb és kielégítőbb életet élhessen. Ha különleges egészségügyi problémái vannak, például a szívbetegség, a depresszió vagy az elhízás, beszéljen orvosával arról, hogy a legjobb módja annak, hogy egészségét a pályára állítsa. Az általános lakosság számára bizonyos gyakorlatoknak mindennapi életük részévé kell válniuk.

A különböző élelmiszercsoportokból származó ételek fogyasztása biztosítja, hogy megfeleljen a napi ajánlott napi összértékeknek a tápanyagoknak, amelyek támogatják a jó egészséget. Töltsön be tányérját sok gyümölcszel, zöldséggel, sovány fehérjeforrással, mint például bab, hal vagy csirke, alacsony zsírtartalmú tejtermékek és teljes kiőrlésű gabonafélék. Az egészséges táplálkozás a cukorbetegség, a szívbetegség és a magas vérnyomás kockázatának csökkenésével jár, és ezeknek a feltételeknek a kezelése, ha már rendelkezésére állnak, jelentheti a Szövetségi Állampolgári Információs Központot. Az ilyen típusú ételek fogyasztása növeli a rostokat, vitaminokat, kalciumot, vasat és egészséges zsírokat, melyek mindegyike segít a szervezet egészséges állapotának és a betegségek leküzdésében.

Az átlagembernek naponta legalább 30 perc fizikai aktivitást kell kapnia. Ez segít a súly csökkentésében és számos betegség megelőzésében, beleértve a szívbetegséget, a magas vérnyomást, az elhízást, a cukorbetegséget, az oszteoporozist és a depressziót. Válasszon olyan tevékenységet, amellyel élvezheti, együtt dolgozik partnerével vagy barátjával, és otthon használhatja a testmozgást, hogy növelje az esélyét arra, hogy ragaszkodjon vele. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bármilyen új edzésprogramot kezdene.

A dohányzás számos betegség mögött van, beleértve a tüdőt és a tüdőt. Beszéljen kezelőorvosával receptről, hogy segítsen kilépni a cigarettából, vagy használjon olyan dohányzást segítő eszközöket, amelyek a pulton keresztül elérhetőek a szupermarketekben és a drogériákban. Az American Cancer Society szerint az aktív tartózkodás vonzza a vágyat. Próbáljon sportot játszani, kertészkedni, hobbiból, vagy otthonról valahol, ami füstmentes.

Az orvos által évente látogatott egészségügyi problémák figyelemmel kísérése vagy a már meglévő kezelése fontos módja annak, hogy egészségesek maradjanak. A szükséges tesztek évente függnek korától, családtörténetétől, aktuális egészségi állapotától és nemétől függően. Koleszterin-ellenőrzést és fizikális vizs- gálatot várhatsz, de a nőknek emlő- és kismedencei vizsga is lehet, és a férfiaknak egy rákos vizsgálatot kell végezniük. A 40 évesnél idősebb nők esetében minden második-két év mammográfiára van szükség, a középkorú férfiak pedig kolonoszkópiával rendelkeznek a vastagbélrák szűrésére. Rendszeresen látogasson el a fogorvoshoz is, mert az ínybetegségek és a szájüregi rák jelenségeit, valamint a fogait tisztán és egészségesen tartja.

A tisztán tartás csökkenti a betegség esélyét az influenza és az elhízás szezonális kitörései során. Megakadályozhatja a rózsaszín szem, a kéz, a száj- és körömfájás és a rüh. Ez azt jelenti, hogy gyakran megmosodja a kezét és távol tartja őket az arcodtól. Rendszeresen fertőtlenítse a számítógép billentyűzetét és a telefonját. A könyökét vagy a szöveteit köhögés vagy tüsszentés, a fürdőszobai használat vagy az orrfúrás után takarja le.

Egyél tápláló ételek

Rendszeres testmozgás

Ne cigarettázz

Schedule Regular Checkups

Jó higiéniai gyakorlat