Az msm vitaminok előnyei

Az MSM a növényekben, állatokban és emberekben talált vegyi anyag, amelyet táplálékkiegészítőként is használnak elsősorban az ízületi fájdalom és az ízületi gyulladás kezelésére. Bár a vizsgálatok hatékonynak bizonyultak meggyőzőek, az MSM ígéretet nyújthat a gyulladás kezelésére, valamint egyéb rendellenességek kezelésére, beleértve a bőrbetegségeket és allergiákat.

Azonosítás

A metil-szulfonil-metán kénvegyület, amely kis mennyiségben megtalálható a gerincfolyadékban és a vérben, valamint a gabonákban, gyümölcsökben és zöldségekben. Bár a tudósok nem tisztázzák, milyen szerepet játszanak az MSM a szervezetben, más kénvegyületek segítenek megépíteni a hajában, az izmokban és a szövetekben található fehérjéket. A hő és a kiszáradás pusztítja el az MSM-et, ami az egyik oka annak, hogy gyakran megtalálható a koncentrált tabletták, folyadékok, kapszulák vagy porok kiegészítéseként.

Történelem

Az állatorvosok évtizedek óta használják az MSM-et a lovak és más állatok fájdalma kezelésére. Az 1980-as években Dr. Stanley W. Jacob az Oregoni Egészségtudományi Egyetem portlandi és Robert J. Herschler biológiai kémikus és feltaláló társult az MSM kiegészítők létrehozásához. Együtt 12 MSM szabadalmat tartanak, és a “The Miracle of MSM: The Natural Solution for Pain” című könyv szerzője.

Előnyök

Az ízületi gyulladás kezelésén túlmenően az MSM enyhítheti a gyomor-bélrendszeri problémákat, az izomfájdalmat és az allergiákat, valamint feljavíthatja az immunrendszert a Drugs.com szerint. Van néhány antimikrobiális hatása a Giardia lamblia, a Trichomonas vaginalis és számos más gombafaj ellen.

Szakmai Insight

A Southwest College Research Institute-ban 2006-ban végzett randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatban megállapítást nyert, hogy a 3 hétnél hosszabb napi kétszeri MSM-szel történő kiegészítés 12 hét alatt jelentősen csökkentette az arthritis térdfájdalmát. A Nizam Indiai Orvostudományi Intézete tesztelte a glükózamin és az MSM kombinációját, és megállapította, hogy a gyógyszerkombináció jobban csökkenti a fájdalmat és duzzanatot, valamint javítja az ízületek működését, mint az egyedülálló szerek. 2002-ben tették közzé eredményeiket a “Journal of Alternative and Complementary Medicine” című kiadványban. A kutatás azt mutatta, hogy a 2600 mg 30 napos adagolás hasznos volt a szezonális allergiás rhinitis tüneteinek mérséklésében. A “Journal of Cosmetic Dermatology” 2008-ban azt találták, hogy az MSM és a szililamin kombinálva képesek csökkenteni a rosacea tüneteit.

Figyelem

Az MSM okozhat puffadást, emésztési zavarokat, székrekedés vagy hasmenés, koncentrációs problémák, fáradtság, fejfájás és álmatlanság. Kerülje az MSM bevételét, ha vérhígítóval rendelkezik. Nincs MSM vagy kénre ajánlott táplálékkiegészítés, melyet az MSM tartalmaz, így az MSM biztonságos vagy mérgező szintje nem ismert.