Az ebédhús nátriumtartalmát

Az ebéd hús kényelmes fehérjeforrás és könnyű hozzávaló egy gyors étkezéshez, de magas nátriumtartalma rejtett veszély lehet. Egy egyszerű ebéd hús szendvics valóban nyomja a nátrium bevitelét a napra olyan szintekre, amelyek növelik a szívbetegségek és egyéb egészségügyi problémák kockázatát. Még ennél is rosszabb, hogy egyes emberek szervezete erőteljesebben reagál az étkezési nátriumra, mint mások, bár nincs mód arra, hogy megmondjuk, ki sérülékeny.

Nátrium-ajánlások

Az amerikaiak 2010-es táplálkozási irányelvei azt ajánlják, hogy a legtöbb embernél, beleértve a magas vérnyomásban, cukorbetegségben vagy vesebetegségben szenvedő embereket, az afrikai-amerikaiakat és a középkorú vagy idősebb embereket naponta kevesebb mint 1500 mg napi nátrium bevitelét javasolják. Mindegyiknek meg kell tartania a bevitelt 2300 mg alatt Egy nap alatt, de 1,500 alatt tartása egészségesebb, még akkor is, ha ez nem szükséges. A Centers for Disease Control és megelőzés szerint a 2 évesnél idősebb amerikaiak átlagosan 3,436 mg nátriumot vesznek naponta. Az emberi testnek ténylegesen 180-500 mg nátriumra van szüksége naponta a megfelelő működés érdekében.

Nátrium-veszélyek

A magas vérnyomás, a stroke és a szívroham mind magas nátrium-fogyasztással jár. A magas vérnyomás évente 400 000 ember halálát okozza, a CDC szerint. A nátriumfogyasztás napi 1500 mg-nál alacsonyabb szintre csökkentése szintén megőrzi a csonttömeget, és elősegíti az oszteoporózis megelőzését. Azok a személyek, akik kevéssé sót fogyasztanak, kisebb a gyomor-nyelőcsőrák kockázatával is, magyarázza a CDC.

Ebéd Hús

Sok a nátrium az ebéd hús ott, mint a tartósítószer és az élelmiszer-adalékanyag. Pontosabban, a nátrium-nitrátot gyakran adják hozzá az ebédhez készült húsoknak ahhoz, hogy a baktériumok megmaradjanak, színt és textúrát biztosítsanak, és elfedik a keserű ízeket. A feldolgozott ételek, mint például az ebédlő hús, a legtöbb ember sójának 70% -át teszik ki, magyarázza a Drugs.com. Néhány ebéd hús rendkívül magas a nátriumban. Például 1 uncia bologna tartalmazhat körülbelül 300 mg nátriumot és 1 szelet deli sonka tartalmazhat 350 mg vagy több nátriumot, attól függően, hogy a kikeményítési módszer és a forrás.

szempontok

Még a “csökkentett nátrium” vagy “egészséges” címkével ellátott sütemények is hozzájárulhatnak a teljes nátrium beviteléhez. Az “egészséges” felirat azt jelzi, hogy a nátriumtartalom adagonként legfeljebb 480 mg lehet, de a kiszolgálás egyetlen szelet húst tartalmazhat. Ha az ebédszeletét egy szendvicsre helyezi, akkor a kenyér akár 300 mg-os nátriumot is tartalmazhat, így az étkezés során az összes fogyasztás akár 800 mg-ot is elérhet, az ideális napi bevétel több mint felét. Az ízesítők, például a ketchup vagy a mustár hozzáadásával még nagyobb sótartalmú lehet. A “csökkentett nátrium” élelmiszereknek 25 százalékkal kevesebb nátriummal kell rendelkezniük, mint a rendszeres változat, de sok esetben ez még mindig nem hozza elég só szintet ahhoz, hogy az egészséges vagy biztonságos legyen.