A szabadtéri játék előnyei a gyermekek számára

Sok szülő ma gyermekkorát kerékpáron lovagolták, és olyan játékokat játszottak, mint a baseball vagy a dodgeball az utcákon és a szomszédok hátán. Sok gyerek sok időt töltenek a helyükön, játékokat játszanak a tablettaikban vagy televíziót. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a sok strukturálatlan szabadtéri játék létfontosságú a gyermekek egészségéért, bár sokan jelentősen csökkentek a szabad játékban töltött időben.

Fizikai erőnlét

A Centers for Disease Control és megelőzés szerint a gyermekkori elhízás aránya több mint megduplázódott 1980 és 2010 között. Az elhízás elleni küzdelem egyik módja, hogy a gyerekeknek sok szabadtéri játékidő legyen. A szabadtéri játék lehetőséget ad a gyerekeknek arra, hogy futtassanak, ugorjanak, felmászjanak, úszkáljanak, táncoljanak és többet, mindegyikük aerob testmozgást és edzést biztosít. A szabadtéri fizikai aktivitás erősíti az immunrendszert és javítja a D-vitamin szintet, amely védelmet nyújt a csontritkulás és az egészségi állapotok, például a szívbetegség és a cukorbetegség ellen. Az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Tanszéke azt ajánlja, hogy a gyermekek mérsékeltek legyenek az erőteljes tevékenységhez, amely napi legalább egy órát ad.

Mentális egészség

Nehéz lehet elfogadni, hogy a gyermekek stresszhelyzetben vagy olyan állapotokban szenvedhetnek, mint a depresszió vagy a szorongás, de ezek a problémák egyre gyakoribbak a mai gyermekek számára, akiknek elfoglalt ütemterve van az iskolai és az extracurricularis tevékenységekkel. A fizikai aktivitás szabadtéri játék formájában segítheti a gyerekeket a stressz csökkentésében. A Gyermek és Természet Hálózat azt mondja, hogy a természetével való kapcsolat segíthet csökkenteni a stresszt és pozitívan befolyásolja a szorongást vagy figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességet.

Szellemi fejlődés

A strukturálatlan szabadtéri játék neurológiai előnyei messze túlmutatnak a mentális egészségen. A gyermekeket arra ösztönözve, hogy rengeteg szabadtéri játékot kapjanak, szellemi stimulációt is nyújthatnak. Az AAP azt mondja, hogy a szabadtéri játék segít a gyermekeknek a tantermi környezetben való jobb összpontosításhoz és a tanuláshoz való készség fokozásához, ami megkönnyíti az iskolába való átmenetet. A szabadtéri játék ösztönzi a tanulási és problémamegoldó készségeket is, amelyek segítenek a gyermekeknek az osztályteremben való jobb teljesítésében. A strukturálatlan szabadtéri játék ösztönzi a kreativitást, amelyet a gyerekek alkalmazhatnak az egyetemi tanulmányaikhoz, segítve őket abban, hogy másképp láthassák az anyagot.

Társadalmi fejlődés

Amikor a gyermekek más gyermekekkel játszanak a szabadban, ösztönzi társadalmi fejlődésüket. A játék lehetőséget biztosít a gyerekeknek arra, hogy megtanulják, hogyan működjenek együtt a csoportokban, beleértve a megosztás megszerzésének módját, a tárgyalások módját és a konfliktusok megoldását, az AAP-jelentéseket. A játékon keresztül felfedezhető gyermekek új készségeket tanulhatnak és leküzdhetik azokat a kihívásokat, amelyek előmozdíthatják az önbizalmat, a rugalmasságot és az önismereteket, amelyek mindegyike segítheti a gyermekeket abban, hogy megtanulják, hogyan lehet egészséges kapcsolatokat kialakítani és vezetővé válni.