A súlycsökkenés mellékhatásai túl gyorsan

A súlycsökkenés nagyon hasznos a hosszú távú egészségéhez, ha túlsúlyos vagy. Azonban fontos, hogy ez egy okos ütemben történjen, mivel a nagyon gyors fogyás súlyos komplikációkhoz és “yo-yo” diétához vezethet a jövőben. Az egészséges és fenntartható zsírégetési arány hetente kb. 1-2 font. Ezt úgy érheti el, hogy napi 500-1000 kalóriát eredményez. Kombináljon egy egészséges étrendet rendszeres testmozgással, hogy fogyjon anélkül, hogy a túlzottan gyors fogyás negatív hatásait tapasztalná.

Gyors fogyás gyakran meglazítja a hasát, a karokat és a lábakat. Ez azért történik, mert a bőr elvesztette a rugalmasságot, és nem volt ideje a zsugorodásra a többi testtel. Bár ez nem feltétlenül hosszú távú egészségügyi következményekkel jár, mentális zavarokat okozhat, valamint kényelmetlenséget okozhat. A Columbia Egyetem Egészségügyi Központja azt tanácsolja, hogy ha a bőr a testtömegvesztés után két évvel nem alakul ki a szervezetben, a sebészet lehet az egyetlen lehetőség a kijavításra.

A gyors fogyás közös mellékhatása az epekövek kialakulása – az epehólyagban keletkező koleszterin kemény lerakódása. Ezek ártalmatlanok lehetnek, de sokan tapasztalnak émelygést és súlyos hasi fájdalmat az epekövekből, amennyiben az epehólyag eltávolításra szorul. A Weight-Control Information Network szerint a túlsúly vagy az elhízás miatt nagyobb valószínűséggel alakul ki az epekő, ezért a fogyás előnyös. Azonban a nagyon gyorsan történő végrehajtás ténylegesen növeli a fejlődési kockázatát.

Ha nagyon gyorsan fogy, nem feltétlenül csak a kövérség. Az “Appetite” folyóirat által 2012 júniusában közzétett tanulmány szerint a gyors fogyás a zsírmentes masszaszagú izomszövet és a csont jelentős csökkenését is eredményezheti. A zsírmentes tömeg csökkenése az anyagcsere lelassulását eredményezheti, ami visszaszorító hatással járhat, ha leállítja a kalória korlátozását vagy a gyakorlást.

Míg a zsírmájbetegség gyakran társul az elhízáshoz, a gyors súlycsökkenés kockázati tényező a májkárosodás kialakulásához, néha a műtétet követően az elhízott betegek súlyának csökkentése érdekében. Ez lehet a zsírsavprofil hirtelen változása a súlycsökkenés után, vagy túlsúlyos maradványhatásként.

Laza bőr

Az epekövek

Lean Muscle elvesztése

Máj kérdés