A napi maximális adag magnézium-oxid

A magnézium-oxid az ásványi magnézium sóformulátuma. A szervezetnek szüksége van a magnéziumra számos létfontosságú biológiai funkcióra, beleértve a folyamatos szívverést és a megfelelő idegrendszer működését. A legtöbb ember elegendő magnéziumot kap étrendjéből, de ha úgy gondolja, hogy extra magnéziumra van szüksége, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt magnézium-oxid-kiegészítőket szed.

Ha orvosa javasolja a magnézium-oxid felvételét, kövesse szorosan az adagolásra vonatkozó iránymutatásokat, mert a túl sok magnézium alkalmazása súlyos mellékhatásokat okozhat. Az Orvostudományi Intézet Élelmiszer- és Táplálkozási Tanácsa elfogadta a magnéziumra megengedhető felső beviteli szintet, rövidítve UL-t, hogy jelezze azt az összeget, amelyet naponta biztonságosan lehet bevenni a mellékhatások kockázatának növelése nélkül. Felnőttek esetében az UL for magnesium napi 350 mg. A 4-8 éves gyermekek esetében az UL napi 110 mg-ra csökken, és az 1-3 éves gyermekek számára az UL napi 65 mg.

Egyes egészségi állapotok kezelésére orvosa javasolhatja az UL-t meghaladó dózisokat. Ezeket a nagyobb adagokat csak akkor szabad szednie, ha ezt kifejezetten orvosnak mondják. Például napi 400 mg dózisokat alkalmaztak a kezelt cukorbetegségben. Bizonyos érrendszeri betegségeket, például a koszorúér-betegséget napi 1200 mg-ig még nagyobb dózisokkal kezeltek, az Oregon State University Linus Pauling Intézete szerint.

Ha vesebetegsége van, amely megakadályozza a vesék vérkeringését, akkor a magnézium mellékhatásai az UL-nél alacsonyabb dózisokban fordulhatnak elő. A vesék kulcsszerepet játszanak a vér magnéziumszűrésében. Ha a vesék nem működnek megfelelően, akkor a vér magnéziumszintje veszélyes szintre emelkedhet, ha magnézium-kiegészítőket szed.

A magnézium-oxid feleslegének gyakori mellékhatása a hasmenés, mivel a magnéziumsók erős lazító hatással bírnak. A súlyos hasmenéshez hasi görcsök és fájdalom társulhat. Súlyos esetekben a felesleges magnézium veszélyesen alacsony vérnyomást és szabálytalan szívverést okozhat. Ritka esetekben allergiás reakció léphet fel magnéziummal szemben. Az allergiás reakció tünetei közé tartozik a kiütés vagy csalánkiütés hirtelen megjelenése, súlyos viszketés, szédülés, szédülés, súlyos gyengeség, émelygés és hányás. Ha allergiás reakció tüneteit tapasztalja, azonnal vegye fel a kapcsolatot a sürgősségi orvosi ellátással.

Maximális adag

Nagyobb dózisok

Vesebetegség

Mellékhatások