A limu mellékhatásai

Limu a hawaii név egy olyan típusú barna algák számára, amelyek egy potenciálisan előnyös anyagban vannak, a fucoidan néven. A “Marine Drugs” 2011-ben közzétett áttekintő cikk megjegyezte, hogy a fucoidan gyulladásgátló hatású, és segíthet csökkenteni az artritisz okozta fájdalmat. Azonban van néhány mellékhatása a limu-kiegészítők, beleértve a halálos mérgezést, ha a kiegészítők szennyezettek, ezért beszéljen orvosával, mielőtt ezeket a napi rutinhoz hozzáadná.

A hínár és az algák jódtartalma meglehetősen eltérő lehet, és akár 4500 mikrogramm is lehet 1/4 uncia szárított hínárban, ami jóval meghaladja a napi 1,100 mikrogramm megengedett felső beviteli szintjét. A túlzott jód növelheti pajzsmirigyhormonjait, és gátlást, megnagyobbodott pajzsmirigy- vagy bélrendszeri hatásokat, például hasmenést, émelygést és hányást okozhat. A túlzott jódfogyasztás is okozhat kiütést, amely úgy néz ki, mint a pattanások.

A Limu szintén magas lehet a K-vitaminban, ezért nem kíván nagy mennyiséget elfogyasztani, vagy zavarhatja a vérhígítót, például a warfarint és a heparint. A “Marine Drugs” cikk megjegyezte, hogy a fucoidan úgy tűnik, hogy csökkenti a véralvadási időket, ha magasabb dózisban veszi, de növeli a vér alvadáshoz szükséges ideig alacsonyabb adagokban. Ez növelheti a vérhígítók hatását, a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint.

Csak a limuzót vásárolja meg egy jó hírű cégtől, amely megvizsgálta és tanúsította, hogy nincs nehézfém szennyeződés. Attól függően, hogy az alga vagy a hínár növekszik-e, az olyan anyagokkal szennyezett, mint az arzén. Ez hasmenést, hányingert, zsibbadást, bizsergést vagy gyengeséget okozhat, és halálhoz vezethet, ha továbbra is túl sok ilyen anyagot kap az étrendben.

Egyes emberek allergiás reakciót tapasztalhatnak a limunak, vagy más típusú algáknak vagy hínárnak. A tünetek lehetnek kiütések, csalánkiütések és légzési nehézségek. A tengeri moszat és az alga, például a limu, magas lehet nátriumban, ami növelheti a vérnyomását és a szívbetegségek kockázatát, ha sok más nátriumot tartalmazó ételt is eszik.

Jód potenciális magas szintjei

Gyógyszer kölcsönhatások

Szennyeződés nehézfémekkel

Egyéb szempontok