A legjobb gabonák egy alacsony szénhidráttartalmú étrendben

Az alacsony szénhidráttartalmú diéták korlátozzák az Ön által fogyasztott szénhidrátok mennyiségét, így többet adhatnak az étkezés során. Lehet, hogy követi ezt az étrendet a testsúly vagy zsírégetés miatt, vagy a dietetikus azt javasolhatja Önnek, mert cukorbeteg vagy cukorbeteg. Ha szénhidrát számol, fontos, hogy megfontolják az általad kiválasztott ételeket, és kiválasztják azokat, akik a legjobb tápértékkel rendelkeznek. Válassza ki az egész gabonát a kifinomult szemek fölött, leggyakrabban az alacsony szénhidráttartalmú diétán.

Alacsony szénhidrát-diéta alapjai

Alacsony szénhidráttartalmú diétánál naponta akár 20 gramm szénhidrát is étkezhet. A karbaspektrum alsó végétől napi 50 grammig a szénhidrátok nem keményítőtartalmú zöldségekből állnak, Néhány bogyó és ételek, amelyek egészséges zsírokat is tartalmaznak, például az avokádót és a magokat. Közép- és nagy hatótávolságon belül több gyümölcsöt és apró mennyiségű keményítőtartalmú szénhidrátot, pl. A legtöbb súlycsökkenést a 20-50 gramm tartományban fogja látni, naponta több mint 50 gramm szénhidrát eszik, ez egy jó testtömeg-karbantartási technika. Az Atkins diéta, a legrégebbi és legismertebb az alacsony szénhidrát- Carb tervek, az étkezés első két hetében hangsúlyozza a nem keményítőtartalmú zöldségeket mint elsődleges szénhidrátot. Az Atkins-ben a “nettó” szénhidrát számít, szemben a teljes szénhidrátokkal. Ön kiszámítja a nettó szénhidrátot azáltal, hogy kivonja a gramm szálakat és gramm cukoralkoholokat, ha van ilyen, a kiszolgáló táplálék teljes szénhidrátszámából. Így például 18 gramm szénhidrátot tartalmazó reggeli gabonát fogyaszthat – beleértve a 3 gramm rostot és 1 gramm cukoralkoholt – a nettó szénhidrát összesen 14 gramm. Nyilvánvaló, hogy annál gazdagabb a szén-dioxid-választás, annál jobb. A South Beach étrend, egy másik népszerű alacsony szénhidrát-rendszer, szintén megtiltja a gabonát a kezdeti kéthetes szakaszban. A 3. fázisban hozzáadhatsz gabonát az Atkins diétához, amely akkor következik be, ha csak 10 font a célsúlyodtól, a South Beach diétánál, előbb a 2. fázisban lehet gabona.

Teljes egészében finomított szemek

Minden szem nem egyenlő. Az egész szemek az eredeti gabonaszem 100 százalékát tartalmazzák – a korpa, az endosperm és a csíra. Tele vannak rostokkal – plusz vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fitonutriensekkel. A teljes szemekből készült szál segít megtölteni, így hosszabb ideig maradsz, és egészségesebb választást adsz az alacsony szénhidráttartalmú étrendnek. Ezzel ellentétben a finom szemcséket feldolgozzák, hogy meghosszabbítsák az eltarthatóságot és lágy, rágós textúrát hozzanak létre. A finomítási eljárás elhúzza mindazt, csak az endosperm, egy keményítő, amely hiányzik a rost, a vitaminok és az ásványi anyagok, amelyek természetesen teljesen szemcsézettek. A gyártók ezután visszaadják a B-vitaminokat és a vasat finomított búzából származó termékek “gazdagításával”. A finom szemcsézett keményítők gyorsan megemésztik, cukorra fordulnak és nagyon hamar éhesek.

Az egész gabonák előnyei

A tápanyagtartalmuk miatt a teljes kiőrlésű gabonák számos egészségügyi előnyhöz kapcsolódnak. A Nutrition Research Reviews 2004-ben közzétett egyik jelentős áttekintés arra a következtetésre jutott, hogy a teljes értékű gabona fogyasztása javítja a koleszterin számokat, segít a fogyásban és jelentős antioxidáns védelmet biztosít. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek természetesen megtalálhatók olyan élelmiszerekben, amelyek a szabadgyökök ellen küzdenek, amelyek károsíthatják a sejteket, és krónikus betegséghez vezethetnek. Ha az alacsony szénhidráttartalmú táplálkozás célja a hüvelyk csökkenése, a Journal of Nutrition 2012-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy a teljes gabonák fogyasztása a három hónapos vizsgálat során javította a testzsírt a posztmenopauzás nőknél, mint a finom szemcsék.

A legjobb gabonák alacsony szénhidráttartalmú étrendben

Az Atkins diéta azt javasolja, hogy kísérletezzenek ezekkel az egész gabonaszolgálatokkal a 3. és 4. fázisban: 2 evőkanál búzakorpa, búzacsíra, zabkender vagy polenta, 1/4 csésze quinoa vagy acél vágott zab, 1 szelet teljes búza kenyér, 1 / 3 csésze rendszeresen hengerelt zabpehely, vagy 1/2 csésze kókusz, teljes kiőrlésű tészta, árpa, köles vagy barna rizs. Az ugyanazon teljes gabonákon kívül a South Beach árpát, hajdinát és farro-t ajánl. A South Beach program egész gabonakészítmények gyűjteményét kínálja, beleértve a hajdina palacsintát, az árpa pilaf pörkölt karfiolral, meleg farro salátával és a herpán quinoa edamame-val. Ha viszont cukorbetegségben vagy más módon intoleráns a glutén, egy protein Sok szemcsében megtalálható, csak a gluténmentes gabonát kell választania az alacsony szénhidráttartalmú diétán. A legjobb szemek az amaranth, a hajdina, a köles, a quinoa, a barna rizs, a cirok, a teff és a vadrizs. Ön is lehet olyan zab, amely egyértelműen megjelölt “gluténmentes”, és nem szennyezett glutén termesztése vagy csomagolása során.