A legjobb bőrápoló termékek a fiatalabb megjelenésű bőrért

Nem is olyan régen, az “50 az új 40” kifejezés sok nőt arra bízott, hogy a tükörbe nézzen, és értékelje a megjelenését – különösen a bőrüket. Most azonban a kifejezés átalakult “50 az új 30”, és ez egy kemény tablettát lenyelni, ha úgy néz ki, mint az összes 50 éves. Legjobb fogadás? A gyógyszertárban, a bevásárlóközpontban vagy a gyógyfürdőben található legközelebbi szépségfolyosóhoz vezető hatékony bőrápolási termékekkel segít a fiatalabb kinézetű bőr elérésében.

Az első védekezés

Bár szeretni lehet a napsütésben, vagy akár egy kis napsütést is, miközben sétálunk, a nap nagy bűnös a nemcsak a bőrrák, hanem az idő előtti idős bőr. UV-sugarak, különösen UVA-sugárzás – az “A” öregedő ráncokra gondolnak – a bőr károsodását okozzák. Ezért a napvédő napi használata az első és a legjobb védelem a fiatalabb kinézetű bőrért. A legjobb fényvédők “széles spektrumúak”, azaz védelmet nyújtanak mind az UVB, mind az UVA ellen. Ráadásul minél magasabb az SPF, annál hosszabb a fényvédő blokk. Tehát válasszon egy fényvédőt 30-as SPF-mel, hogy megakadályozza a napsütést és fenntartsa a fiatalos kinézetű bőrt.

Exfoliate Off The Age

A gyermekek bőrének frissnek és harmógjának tűnik, mivel a bőrsejtjeik sokkal gyorsabban, mint egy felnőttek, kiszivárognak és regenerálódnak. Ahogy öregszünk, a bőrsejt-regeneráció exponenciális ütemben lassul. A kézi hámlás hetente néhányszor egy cserjeccsel segít felgyorsítani a regenerálási folyamatot. A legjobb exfoliánsok granulátumokat, például jojoba gyöngyöket vagy őrölt magokat kombinálnak egy alfa- vagy béta-hidroxisavval. Ez a mélyebb hámlasztási módszer kiküszöböli a pórusokat, és feltárja a ragyogó bőrt. A hámlasztópárnák is kiválóan alkalmasak erre a célra, alfa- vagy béta-hidroxisavakkal áztatva, és általában más anti-aging összetevőket, például antioxidánsokat és vitaminokat tartalmaznak.

Hidratálja az életedet

A hidratáló reggeli és éjszakai tisztítás is elengedhetetlen a fiatalabb megjelenésű bőr számára, mivel az extra hidratáció felszívja a bőrt, átmenetileg ráncokat töltve fiatalabb megjelenés céljából. A maximális nedvességmegtartás érdekében a legjobb hidratáló nedvesítőszert, például glicerint, hialuronsavat vagy propilénglikolt és pácienseket, például dimetikonokat, petrolátumokat vagy kókuszolajat tartalmaz. Egyéb hasznos összetevők az antioxidánsok, mint a fehér tea, az A, C és E vitaminok, valamint az ásványi anyagok, amelyek harcolnak a szabadgyökök ellen, amelyek a korai öregedés forrását jelentik.

Az A-vitamin? Teljesen!

Amikor bőrápolási termékeket vásárol, keresse meg az összetevőket, amelyek segítenek visszafordítani az idő kezeit. Az A-vitamin, amelyet retinoidnak is neveznek, széles körben tekinthető az egyik legjobb nem sebészeti terméknek a vonalak és ráncok csökkentésére, a textúra javítására és a bőr teljes sugárzásának helyreállítására. Az A-vitamin vényköteles formákba kerül, mint például a Retin A, és túlcsorduló krémekben és lotionokban találhatók. Míg egyes márkák napi használatra retinoid formákat termelnek, a legjobb, ha az A-vitamin termékeit éjszaka használja a bőrén.

Ne felejtsd el a szemed

A szem körüli törékeny bőr gyakran az arc első területe az öregedés nyilvánvaló jeleinek. A szemkörnyékben lévő vonalak és ráncok számára az alfa-hidroxi-sav vagy a retinoid-tartalmú szemhéjak a legjobbak, mivel ezek a komponensek segítenek csökkenteni a vonalak megjelenését. A legjobb szemhéjkrém a sötét szem alatti körökben is segít abban, hogy a bőr “sűrűsödjön” és csökkentse a sötét erek megjelenését a bőr felszínén. Az örökletes sötét karikákhoz próbáljon meg egy SPF-ekből álló szemhéjat, ami segít enyhíteni és felderíteni a területet, ami fiatalabb megjelenést eredményez.