A csont nélküli New York-i csíkok tápláléka

A New York-i szalag steak, Kansas City steak és a legfelső szelet steak, ízletes és drágaköves húsdarabok, amelyek a rúd hátulján futó rövid ágyékból jönnek. Ez a hűvös vágás fehérben gazdag, de zsírban is gazdag.

Alapvető táplálkozás

A 3-oz. A New York-i szalag steak 1/8-es zsírral díszítve 194 kalóriát tartalmaz, amelyekből 118-ból jön a zsír. Ez a kiszolgálás 13 g zsírt tartalmaz, 5 g telített, 17 g fehérje, szénhidrát vagy rost, és 69 mg koleszterin. Az Orvostudományi Intézet szerint napi kalóriáinak 20-35 százaléka zsírokból származik, és 10-35 százaléknak fehérjéből kell származnia. A 2000 kalóriás étrend alapján a New York-i csíkos szelet egy napi zsírszükséglet 16-29 százaléka és napi fehérje igényének 10-34 százaléka. Az Orvostudományi Intézet azt javasolja, hogy a lehető legkevesebb telített zsírt fogyasztsa, miközben fenntartja a megfelelő táplálkozást.

Vitaminok és ásványi anyagok

Az Orvostudományi Intézet azt javasolja, hogy a felnőttek 6-8 mg vasat, 14-16 mg niacint, 55 mg szelént, 1,3-1,7 mg B-6 vitamint és 8-11 mg cinket kapjanak naponta. A New York-i szalag steak 1 mg vagy 12-17% vas, 5 mg vagy 31-36% niacin, 19mcg vagy 35% szelén, 0,5 mg vagy 29-38% B-vitamin -6 és 3 mg vagy 27-37 százaléka a cink a nap.

Egészséges vágás kiválasztása

Ha meglátogatja a hentesét vagy az élelmiszerbolt húsrészét, akkor megtalálhatja a New York-i szalagcímkével ellátott vágásokat. A legszívóbb és legszívabban vágott vágás érdekében keresse meg a választott vagy kiválasztható steakeket. Ezek a kifejezések a húsban lévő zsíros marblingra vonatkoznak. A választás és a kiválasztott vágások kevesebb intramuszkuláris zsírt tartalmaznak, mint a kivágások, de általában nem olyan nyájasak és lédúsak, mint a nagyobb zsírtartalmú vágások. Egyetlen New York-i szalag steak körülbelül 9 oz-os súlyú, így az egyik steak három húsra elegendő húsot biztosít.

Javasolt előkészítés

Mielőtt a steaket főzti, vágja le a zsírt. Ez csökkenti az egészségtelen telített zsír mennyiségét a húsban. Az ízvesztés kompenzálása érdekében zsemle- és cukormentes receptet vagy palackozott terméket használjon, vagy sütés előtt dörzsölje kedvenc fűszerkeverékkel. Válasszon száraz főzési módszereket, például sütés, pirítás vagy grillezés, sütés vagy serpenyőben. Nyitott racken grillezni vagy pirítson egy steaket, hogy az olvadt zsír lehűtse a húst, ahogy főz.